Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” are doi elevi calificati la Olimpiadele Nationale de profil tehnic si mecanic. Asta dupa ce, la etapele judetene, alti patru elevi au obtinut rezultate remarcabile: Mihaela Roxana Sion (clasa a XI-a E) – locul III la judeteana din domeniul textile – pielarie, Dragos Afrentoaiei – locul II, Cristian Craciun – locul III si Sorin David – locul IV, toti din clasa a XII-a D, la Olimpiada judeteana interdisciplinara de mecanica.

Olimpicii nationali de la „Saligny” sunt Alexia Malina Unguru, din clasa a XI-a E, profil Textile si pielarie, design vestimentar, calificata la Olimpiada de Textile si pielarie de la Vaslui, din perioada 18 – 22 aprilie, si George Copot, clasa a XI-a C – tehnician proiectant CAD, cu locul I la Olimpiada interdisciplinara mecanica, ceea ce ii asigura un loc la Nationala, ce va avea loc la Tulcea, in aceeasi perioada din „Saptamâna altfel”.

Fire ambitioasa

Alexia Malina Unguru este pregatita de profesorii Violeta Vlad si Padure Toderita Gabriela. „La faza judeteana, am sustinut doua probe. La prima, proba scrisa, m-am calificat pe locul III, ceea ce m-a ambitionat, iar in final, si dupa proba practica, m-am clasat pe locul I. Acum responsabilitatea mea este foarte mare si imi doresc sa obtin un rezultat bun la Nationala, atât pentru mine, cât si pentru profesorii care m-au pregatit”, ne-a declarat eleva.

Prima participare, prima calificare

George Copot este si mai timid. Pentru el e prima participare la o olimpiada si prima calificare la o Nationala. „Asa ca emotiile sunt foarte mari, dar imi dau putere profesorii care ma pregatesc”, ne-a declarat tânarul. „Aceasta olimpiada a fost o provocare pentru el, dar si pentru noi, profesorii care l-am antrenat. A investit in ore de pregatire mult efort intelectual, timp liber si daruire. Motivat de succesul obtinut, pregatirea pentru faza nationala este acum prioritara pentru el”, a precizat si prof. Gabriela Tanasa, diriginta, care il pregateste pe George Copot alaturi de profesorii Carmen Cenusa, Jana Irimia, Daniela Galateanu.

„Suntem mândri de toti elevii si de rezultatele obtinute. Cred ca cei care nu s-au calificat au gândit ca au in fata examenul de bacalaureat si nu si-au concentrat toate fortele in aceasta olimpiada. Insa toti vor sa-si continue studiile, fie in Constructii, fie pe instalatii, asa ca le doresc succes si chiar imi doresc sa ii vad realizati. Cât despre Alexia si George, care s-au calificat, ii asteptam cu rezultate frumoase de la nationale. Avem copii buni pe toate specializarile liceului”, a fost si declaratia prof. Carmen Popa, directorul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” Bacau.

foto: Prof. Carmen Popa, director, alaturi de elevii Alexia Unguru si George Copot / foto: Liviu Maftei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ