Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Onești se mândrește în acest an școlar cu un număr de 22 de elevi ce au participat la faza națională a olimpiadelor școlare. Dacă Ionuț Nicolae Sandu (calificat la Olimpiada Națională de Biologie, prof. îndrumător Ana Maria Mihalache) a avut neșansa de a se afla în microbuzul implicat într-un accident rutier, cu lotul județului Bacău ce se îndrepta spre Oradea la acest concurs național, colegii săi de la Colegiul Național „Grigore Moisil” s-au întrecut să obțină rezultate dintre cele mai bune.

Performanța de a se califica la Olimpiada Națională de Geografie a patru liceeni ai acestui colegiu (Andrei Eusebiu Sandu, Andrei Dănuț Blăgoi, Sergiu Evanghelos Minuț și Rebeca Elena Ursu, toți îndrumați de către prof. Aurel Mihăilă) a fost împlinită de către aceștia și prin cucerirea de premii și mențiuni. Andrei Eusebiu Sandu a primit la această olimpiadă desfășurată la Târgu Mureș un premiu special, Sergiu Evanghelos Minuț a obținut o mențiune specială iar Andrei Dănuț Blăgoi tot mențiune.

„Am legat prietenii care au la bază pasiunea pentru această disciplină – geografia, am interacționat cu alți liceeni din alte județe, lucru greu de obținut în alte circumstanțe”, a declarat Andrei Eusebiu Sandu. Sergiu Evanghelos Minuț a rămas încântat de „experiența avută alături de colegii din județul Bacău de la această olimpiadă, care a fost una de neuitat. Un rol important în reușita mea, pentru a obține un rezultat destul de bun, l-au avut sprijinul profesorului Aurel Adrian Mihăilă și încrederea acordată de părinți, ce m-au ajutat cu susținerea și iubirea lor!”

O strălucită performanță a fost cucerită de Rebeca Ursu (clasa a XII a, prof. îndrumător Aurel Mihăilă), ea fiind selecționată pentru a face parte din echipa de liceeni care vor reprezenta România la Olimpiada de Geografie pentru Europa Centrală, competiție care se va desfășura la Belgrad. Rebeca a participat la această întrecere națională pentru a treia oară, ea fiind prezentă și în anii 2015 și 2016.

Cei mai buni la limbi străine

La Olimpiada Națională de Limba engleză, desfășurată la Ploiești, Mara Ruxanda Roșu (prof. îndrumător Mariana Bereczki) a cucerit premiul III și cu această bucurie în suflet ea ne-a declarat: „Mirajul limbii lui Shakespeare, Edgar Allan Poe mi-a inspirat și în acest an de studiu dorința de a-mi explora în profunzime simțul creativ, acuratețea gramaticală, spontaneitatea și naturalețea. Succesul obținerii premiului al III-lea a constituit un motiv generator de perpetuă bucurie și împlinire atât în plan intelectual cât și în cotidian”.
Premiul I la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – secțiunea Limba italiană a fost cucerit de Andrei Călin (clasa a XII a). „Acesta a fost cel de-al III-lea an în care am luat parte la etapa națională și, din păcate, și ultimul. Sfătuiesc liceenii să participe la astfel de concursuri, care nu au doar rolul de a testa cunoștințele dobândite, ci și de a lega prietenii, de a rămâne cu amintiri frumoase”, a declarat Andrei Călin.

La aceeași olimpiadă a obținut o mențiune specială Elena Roberta Dobre (clasa a XI a), care ne-a declarat: „Locația olimpiadei naționale a fost la Orăștie, în jud. Hunedoara, o localitate frumoasă, plină de istorie. Pe lângă satisfacția pe care o ai după luni de muncă grea, etapa națională este și un loc plin de surprize!” Gânduri foarte frumoase de la această olimpiadă ne-a împărtășit și Roberta Giulia Petcu (ei decernându-i-se prima mențiune). Fiind pentru prima dată la un concurs național aceasta a mărturisit: „Mă bucur pentru mențiunea obținută și sunt sigură că anul viitor va fi mai bine. Oamenii care mi-au fost alături în această experiență au ajuns să aibă un loc important în sufletul meu! O astfel de experiență te poate schimba în toate sensurile!” La această olimpiadă au participat nu mai puțin de nouă elevi din municipiul Onești.

Eleva Sabrina Burduja a obținut un succes deosebit, ei fiindu-i acordat premiul II la Olimpiada Națională de la Limba rusă modernă, ce a fost găzduită de municipiul Brăila. „Sunt fascinată de această experiență deosebită de a aprofunda cunoștințele dar și de acest loc plin de frumusețe! Totul a fost minunat iar această experiență va rămâne mereu în memoria mea, o dovadă că atunci când cunoști o limbă străină ai un atu, «o cheie spre ușa» ce ne deschide mii de avantaje și posibilități!”, a declarat Sabrina Burduja.

Iată și ceilalți olimpici de la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Onești care au participat la faza națională a olimpiadelor școlare: Beatrice Ivasaki (la Limba engleză, prof. îndrumător Magdalena Maria Velicu), Diana Neagu (la Astronomie și astrofizică, prof. îndrumător Lefter Teli Domunti), Denisa Elena Andronic (la Religie ortodoxă, prof. îndrumător preot Constantin Cornel Jupenschi), Andreea Maria Gondoș (la Religie catolică, prof. îndrumător Cristian Scripcaru). De asemenea, eleva Larisa Alexandra Stănciulescu (prof. îndrumător Alina Zamfir) a participat la Olimpiada Națională de Sociologie, iar Sabina Andreea Chinzăruc (prof. îndrumător Cristina Matei) a fost prezentă la Olimpiada Națională de la Limba și literatura română.

Alți șase liceeni de la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Onești s-au calificat la Naționala Olimpiadei de Tehnologie a Informației (care va avea în cursul acestei luni la Arad). Ei sunt: Serafim Socaciu și Gherasim Silviu Bejan (coordonați de prof. Cristina Lăcrămioara Buzatu și Cristina Daniela Rusu), Cezar Constăndoiu, Radu Florian Vintilă (prof. îndrumător Elena Carmen Melinte). Sub îndrumarea prof. Cristina Lăcrămioara Buzatu vor participa la această olimpiadă națională și elevele Maria Andreea Bălbărău și Ana Alexandra Buzatu.PUBLICITATE