Incheiata la sfârsitul saptamânii trecute, Olimpiada Nationala de Tehnica 2015, gazduita de Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen” Bacau, a reunit in concurs 156 de elevi de la 42 de colegii si licee din toata tara. Participantii s-au intrecut la doua specializari: Electronica-Automatizari-Telecomunicatii si Electric-Electrotehnic-Electromecanic. Competitia scolara a presupus doua sesiuni, una scrisa si una practica, iar la final s-au acordat 12 premii si 15 mentiuni din partea Ministerului Educatiei, plus alte 27 de premii acordate de sponsori.

Doua premii II si doua mentiuni au ramas in Bacau, la elevii de la „Karpen”. „La practica mi s-a parut destul de usor doar ca au fost unele chestii la care m-am incurcat din pacate. Proba scrisa a fost putin mai dificila, dar olimpiada per total mi-a placut si o sa-mi prinda bine”, a declarat imediat dupa festivitatea de premiere Gheorghe Macovei, elev in clasa a XII-a la „Karpen”, clasat pe II la Olimpiada Nationala de Tehnica 2015.

La rândul sau, Gabriel Lazar, clasa a XI-a, situat la finalul competitiei pe locul II, a spus : „Multumesc domnilor profesori care m-au pregatit. Cel mai usor mi s-a parut la proba practica, deoarece sunt invatat sa lucrez cu montajele si componentele electronice, imi place mult.” Câstigator al unei mentiuni, Mihai Cirlan, clasa a XI-a, ne-a povestit ca s-a pregatit pentru aceasta olimpiada inca din luna octombrie si ca a invatat foarte multe lucruri noi cu aceasta ocazie. A patra mentiune pentru Bacau a fost adusa de Ionut Bârgoanu, clasa a XII-a, care s-a grabit sa duca acasa bucuria reusitei.

PUBLICITATE

Toti cei prezenti la aceasta olimpiada au apreciat modul de organizare, cea mai gustata parte fiind excursiile la obiectivele cultural-turistice din judetul Bacau, activitati ce au avut loc intre cele doua sesiuni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ