Si, dintr-o data, se facu 1 ianuarie, iar, prin „aburii” noptii devenita zi, lucrurile pareau mai mici ca…mai anul. Viata arata parca mai buna, cu chef de-o „ieseala” cu capul ridicat si privirea mai semeata. Caci, oameni buni, benzina la pompe, ca si motorina, aveau preturi reduse cu 3 – 3 si ceva la suta, inca de la primele secunde ale noului an.

Buuun, zic, apoi dau sa intru in mall si, iaca pozna, si biletul la film era mai ieftin, iar tipul de la intrare imi strecoara strengareste ca „ieftineala” am sa gasesc si la muzee, in librarii, la chiscul de ziare, ba chiar si la meciul Stiintei. Zau?! Ma ia durerea de cap, nu stiu ce sa mai cred si ma-ntreb unde sunt? In vreun paradis, din-ala fiscal? Bun, dar unde-s palmierii, unde-s cadânele in bikini si racoritarele exotice? Damne fer, mi s-o fi tras de la salata de beof de azi noapte ori o pus ceva nevasta-mea in sarmale, ca parca m-am bolunzit de tot. Trag la o farmacie si acolo, la fel, colebilul ieftin ca braga.

La alimentara, si pâinea, si eugenia, semintele cu sare prajite, mai frate, toate-s mai „prietenoase” acum. Deschid ziarul „Desteptarea” si colega Silvia ma anunta ca si apa la robinet e de-acum mai ieftina. Hm, bine ca minunea n-a tinut nici trei minute, mintenas mi-am dat seama ca-s tot in Românica mea, numai judecând dupa imagina celui care spargea seminte in fata la mall. Inteleg, apoi, ca e vorba de o relaxare fiscala generata de modificarile aduse Codului Fiscal, prin care cota generala de TVA scade semnificativ, la fel si accizele care, ce mai…, dispar de-a binelea la cafea, alcool, blanuri si…ehe, la iahturi.

PUBLICITATE

Sa admitem ca toate acestea pot avea, in prima faza, un efect psihologic pozitiv, contrabalansat, in realitate, de modificarile care intervin in restul domeniilor, inclusiv a deprecierii monedei nationale. Viata-i TVA si TVA-ul este viata, din zori pâna-n noapte, traim in … Nah, ca nici nu mai stiu sa vorbesc. Mai bine ma-ntorc la sarmalele nevestei, chiar daca-s cu TVA-ul mai mare, de anul trecut.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ