Caminul Cultural al comunei Oituz a fost sâmbata, 16 mai, nucleul principal pentru manifestarile dedicate sarbatoririi a 150 de ani de la infiintarea primei scoli.

Cadrele didactice pensionare au fost invitate de catre actualii dascali sa revada salile de clasa in care si-au lasat o parte din suflet, realizându-se astfel legatura dintre trecut si prezent.

Dupa momentele emotionante traite in scoli, invitatii s-au deplasat la Caminul Cultural, locul in care s-au deschis oficial lucrarile festivitatii.

PUBLICITATE

Discursurile de inceput au fost rostite de Ion Osolos, primarul comunei Oituz si prof. Gheorghe Oprea, consilier local, care i-au invitat pe cei prezenti sa impartaseasca audientei din emotiile traite in scoala oituzeana.

“Este un moment important pentru comunitatea locala si, cu atât mai mult, pentru dascalii care au format atâtea generatii pe bancile celor doua scoli din comuna noastra. Cred ca cei 150 de ani de invatamânt oituzean ii recomanda pe toti ca pe niste dascali inzestrati care au reusit sa scoata valori de pe bancile scolii noastre”, declara Ion Osolos, primarul comunei Oituz.

Stafeta festivitatii a fost preluata de prof. Gheorghe Oprea, sufletul acestui sarbatori, care a trecut in revista principalele evenimente care au marcat invatamântul oituzean de la infiintarea primei scoli in anul 1865 si pâna in prezent.

“Am fost si ramân un fiu al satului si mi-am dedicat intreaga activitate comunitatii oituzene de care sunt foarte mândru. Am tinut mult sa organizam acest eveniment ca un omagiu adus dascalilor din comuna noastra si de pretutindeni carora le datoram intreaga recunostinta”, spune Gheorghe Oprea.

Pe rând, fostii dascali au depanat amintiri despre experienta traita in cele doua scoli din comuna, recunoscând ca intreaga lor existenta a fost marcata de anii petrecuti in marea familie a profesorilor din aceasta comuna.

“Apreciez in mod deosebit initiativa Consilului Local si a Primariei Oituz, de a organiza sarbatorirea a 150 de ani de la infiintarea primei scoli in comuna. Ma simt onorata ca cetatean al comunei si cadru didactic pentru ca am putut contribui la educarea tinerilor de aici si la promovarea traditiilor si a obiceiurilor specifice comunei noastre.

Sunt mândra ca m-am nascut in aceste locuri calde, primitoare si pline de istorie”, a declarat prof. Aglaia Todirita. Inspectoratului Scolar Judetean Bacau a fost reprezentat de prof. Anca-Elena Constantinescu, inspector scolar de limba si literatura româna si de prof. Emil Ganea, inspector scolar teritorial.

“Ca om al locului, provenind dintr-o familie de dascali, m-am format in scoala oituzeana si ma inclin in fata profesorilor mei carora le datorez devenirea ca om. Va asiguram ca, alaturi de actualul corp profesoral, incercam sa ducem mai departe prestigiul invatamântului oituzean”, spune prof. Anca-Elena Constantinescu, inspector scolar.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  • Care-s lucrurile frumoase ? vai de mutra lor de ispravnic …! parc-ar bate putineiu’ cu apa in el sau fara lapte in el ……. parca-i din anu’ 1800 .
   Profesorului GHEORGHE OPREA —> RESPECT SI VIATA LUNGA ! —> lui trebuie sa-i atribuim tot efortul pe care-l depune de 62 de ani in mentinerea vietii culturale in aceste locuri .
   Nu-l cunosc personal , insa la-am vazut pe el si expresia muncii sale in timp in acest judet .
   Ati vazau , unul la Dl OPREA GH. nu este chemat si nu este consultat in domeniul culturii si patrimoniului cultural la nivel inalt . De ce oare ? Poate ne spun politicienii , care zic ei cale stiu pe toate si nu lasa locul unor oameni de felul Dlui. OPREA .
   Un iubitor al frumosului , nu si a politicii perfide , fatarnice si mincinoase de 26 de ani .
   Sa nu se supere nimeni , nu sunt nici din zona , nici din Bacau .

LĂSAȚI UN MESAJ