Este o premieră. Nu doar pentru Bacău, ci pentru oina din România. Sâmbătă și duminică, pe terenurile din spatele stadionului „Municipal” se desfășoară prima ediție a fazei finale la oină rezervată elevelor de gimnaziu.

Competiția, derulată în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, este organizată de ISJ Bacău, DJTS, MEN împreună cu Federația Română de Oină și va reuni la start cele mai bune opt echipe din țară: Șc. Gimn. Dieci Arad, Șc. Gimn. Recea Brașov, Șc. Gimn. Râmnicelu Brăila, Liceul Teoretic „Jean Monet” București, Șc. Gimn. nr. 1 Curcani- Călărași, Șc. Gimn. Calicea Mare- Dolj, șc. Gimn. Gherăiești Neamț si Șc. Gimn. Remetea Chioarului Maramureș.

Competiția va debuta sâmbătă dimineața, în jurul orei 9.15, în prezența președintelui Federației, Nicu Dobre și a reprezentantului Biroului Federal, Cristi Văduva. „Avem convingerea că acest eveniment va fi o reușită. L-am pregătit cât se poate de bine din punct de vedere organizatoric și aici aș dori să le mulțmesc tuturor celor care ne-au ajutat și în special directorului DJTS, George Cojocaru și sponsorilor noștri”, a declarat directorul de concurs, prof. Otilia Lazăr, care, pentru a promova cât mai bine manifestarea, a ales un motto inspirat din „Jocuri de primăvară” al lui Mihai Sadoveanu:

„Nu se știe oare că avem o tradiție a jocului de oină? Că l-au jucat și părinții noștri și că l-am jucat și noi? Și douăzeci și cinci de generații de școlari l-au practicat potrivit unui regulament și a unor dispoziții ministeriale? Nu cumva cei care se ocupă cu educația fizică a tineretului socotesc drept sport doar foot-ball-ul și alte vocabule anglo-saxone?”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ