19 aprilie 2024
ActualitateOFICIAL Probele practice și cele scrise pentru absolvenții școlilor postliceale și profesionale,...

OFICIAL Probele practice și cele scrise pentru absolvenții școlilor postliceale și profesionale, anulate pentru acest an. Notele se echivalează

Probele practice și cele scrise pentru certificarea calificării profesionale a absolvenților de școli postliceale – nivelul 5 de calificare, inclusiv specializarea asistent medical generalist, plus a absolvenților de școli profesionale, au fost anulate, potrivit calendarului oficial al noilor examene. Graficul acestor examene a fost publicat deja în Monitorul Oficial și este în vigoare, fiind aprobat prin Ordin al ministrului Educației.

Astfel, pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului postliceal – nivelul 5 de calificare, sesiunea iulie 2021, echivalarea probei practice are loc pe 19 iulie 2021, iar echivalarea probei scrise pe 20 iulie 2021. Pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului profesional-nivelul 3 de calificare, sesiunea iulie 2021, candidații vor fi evaluați în baza unui proiect, care nu va fi susținut în fața unei comisii de examen, ci doar elaborat și predat. Această evaluare va avea loc între 19-21 iulie. Pentru certificarea calificării profesionale a absolvenților învățământului postliceal – nivelul 5 de calificare, pentru calificarea „asistent medical generalist”, sesiunea august 2021, echivalarea probei practice, are loc în aceeași perioadă cu echivalarea probei scrise. Și anume între 27 și 31 august 2021. Tot atunci va avea loc și susținerea și evaluarea proiectului.

• Absolvenții de școli postliceale pentru nivelul 5 de calificare au un nou calendar de examene. Înscrierile încep mai târziu, în perioada 12-16 iulie, față de 28 iunie – 2 iulie cum erau inițial. După datele de echivalare probe practice/scrise și evaluare a proiectului, rezultatele finale se vor afișa pe 23 iulie (și nu pe 14 iulie cum era în vechiul calendar).• Pentru desfășurarea examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului profesional, înscrierile se fac între  12 și 16 iulie, iar afișarea rezultatelor finale va fi pe 22 iulie 2021 (și nu pe 19 iulie cum era în vechiul calendar).

• La fel, modificări sunt și în graficul de desfășurare a examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului postliceal – nivelul 5 de calificare, calificarea profesională „asistent medical generalist”, unde înscrierile au loc între 23 și 27 august 2021, iar rezultatele finale se vor ști abia pe 31 august (față de 25 august cum se știa după vechiul calendar).

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri