15 iulie 2024
Zona zeroFapt diversOficial e septembrie

Oficial e septembrie

Oricât de mult aș vrea să spun în continuare faptul că astăzi este 42, 43, 44, 45 august, și că e tot vară, nu o pot face. Nu pentru că nu aș fi încercat, ci pentru că un nou sezon și-a făcut deja apariția în viețile tuturor, cu sau fără voia noastră. Dacă ar fi fost după placul meu, încă m-aș fi aflat în luna august, unde soarele și distracția plutesc în atmosferă, dar lucrurile își urmează propriul curs, fără să ne întrebe mereu ce ne dorim, pentru a ne pregăti pentru ceva mai bun.

Așa că iată-mă în septembrie! Mai mult sau mai puțin gata să dau start unui nou capitol din acest an și din viața mea. La începutul anului, când mă pregăteam de Evaluarea Națională, această lună părea atât de îndepărtată de mine și de tot ceea ce se afla în jurul meu, încât iluzia unei eternități între mine și septembrie se conturase în mintea mea. Acum nu îmi vine să cred cât de repede a zburat timpul și prin câte evenimente am trecut pentru a ajunge aici.Septembrie nu e doar un început de anotimp, ci este o nouă linie de start pentru o etapă din viața mea, ce pare încă ireală. Am auzit că anii de liceu sunt cei mai frumoși ani din viața unei persoane, iar eu de-abia aștept să îi încep pe ai mei. Cu toate că în ultimul an școlar știam pentru ce trebuie să învăț și că rolul examenului era pentru a intra la ce liceu îmi doream, partea în care eu intram la liceu și mă pregăteam să devin boboacă era undeva în depărtare, la o distanță considerabilă față de mine. Acum acea distanță s-a evaporat, iar mie nu îmi vine să cred.

Așa că septembrie deschide ușile unei noi părți din viața mea. Nu mai e doar un început de toamnă sau de sezon rece. E CEVA MAI MULT! E o nouă nestemată de pe coroana vieții. Fiecare nouă etapă crucială începe cu o asemenea bijuterie.

Nu mai pot nega apariția lui septembrie, cum nici nu mai pot prelungi șederea lui august. Așa că aștept să îmbrățișez cu brațele deschise tot ceea ce acest nou început are să-mi ofere. Prieteni, amintiri, provocări, momente de neuitat, lecții (de viață), zâmbete, râsete și în special poze. Aș vrea să pot vedea un mic trailer cu toate lucrurile care se vor întâmpla în această parte a vieții mele și cum ele mă vor transforma, dar nu o pot face. Va trebui să aștept ca imprevizibilul să-și facă apariția.

Acum sunt gata să fiu în luna septembrie, luna unui nou început, luna care îmi dă o nouă etapă. Am terminat cu perioada lui august pe acest an, dar de-abia aștept să încep toate provocările pe care toamna le are pregătite pentru mine. Sunt oficial gata pentru septembrie!

Maria-Alexandra Vaman, membră a Cercului de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău, 15 ani, Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”

Prof.coord. Laura Huibanspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri