17 aprilie 2024
ActualitateOFICIAL: Calendarul de admitere la liceu 2021 a fost publicat în Monitorul...

OFICIAL: Calendarul de admitere la liceu 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial: Repartizarea computerizată la liceu are loc pe 16 iulie

Calendarul admiterii la liceu 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Repartizarea computerizată la liceu se va desfășura pe 16 iulie, după completarea opțiunilor în fișele de înscriere. Media de admitere la liceu este formată din media de la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și media de absolvire a claselor V-VIII (cu pondere de 20%). Clasele de liceu nu mai pot depăși, la anul, 30 de elevi. Brosurile de admitere vor apărea zilele acestea în școli.

Pentru prima dată, calendarul admiterii la liceu conține de la început și datele de admitere pe locurile distinct alocate candidaților cu CES (cerințe educaționale speciale) în liceele de masă. Ordinul de ministru care conține calendarele de admitere la liceu 2021 prevede că liceele de masă au obligativitatea să aloce, pentru elevii cu CES, locuri distincte la admitere, peste numărul de locuri repartizat liceelor. Procedura se menține, așadar, și în anul următor școlar, după ce a fost introdusă în premieră în 2020 ca urmare a unei decizii a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

CALENDAR:• Probele de aptitudini (licee sportive și vocaționale): 24-25 mai 2021/ Înscrierea pentru probele de aptitudini, 26-28 mai 2021/Desfășurarea probelor de aptitudini și 31 mai 2021/ Rezultatele de la probele de aptitudini /Depunerea contestațiilor, 4 iunie 2021/Rezultatele finale de la probele de aptitudini.

• Probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă (licee cu predare în limba modernă/bilingv): 24-25 mai 2021/ Înscrierea candidaților la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, 26-28 mai 2021/ Desfășurarea probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, 31 mai 2021/ Rezultatele de la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă / Depunerea contestațiilor, 4 iunie 2021/ Rezultatele finale.

NOUTATE! Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.

Prima etapă de repartizare computerizată și admitere la liceu

Pe 7 iulie 2021 se va anunța ierarhia la nivel județean a absolvenților clasei a VIII-a. Până atunci, între 8 și 14 iulie 2021, absolvenții clasei a VIII-a completează opțiunile în fișele de înscriere, împreună cu părinții și asistați de diriginți. 16 iulie 2021 este data când va avea loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a/ comunicarea rezultatelor și afișarea în școlile gimnaziale a listei cu locurile neocupate în liceele de stat din județ. Între 17 și 20 iulie 2021 se depun dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

ATENȚIE: Clasele nu mai pot depăși 30 de elevi, care este numărul maxim de copii într-o clasă de liceu! Candidații gemeni sau tripleți se pot redistribui în clasa celui cu media de admitere mai mare sau invers, la cererea părintelui. În cazul în care prin redistribuirea candidaților gemeni sau tripleți se depășește numărul maxim de 30 de elevi într-o clasă, se aplică prevederile din Legea educației (articolul 63, alineatul 3) care stipulează că  „în situații excepționale, formațiunile de preșcolari sau de elevi pot funcționa peste efectivul maxim, cu cel mult 3 preșcolari/elevi, după caz, peste numărul maxim”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri