Ofesiva inspectorilor veterinari impotriva marilor magazine

- 5 supermarket-uri au fost prinse pe picior gresit de inspectorii DSVSA - unui astfel de magazin i-a fost supendata temporar activitatea, in vreme ce restul unitatilor au fost amendate - in hora controalelor au intrat si sapte magazine alimentare, doua restaurante, dar si cantine, baruri, brutarii, o moara de grâu si...doua unitati scolare

0

Inspectorii sanitari veterinari ai DSVSA Bacau par sa fi pornit o adevarata ofensiva impotriva marilor comercianti din judet.

Astfel, numai intr-o luna, ca urmare a abaterilor de la legislatia sanitara veterinara privind siguranta alimentelor constatate, inspectorii DSV au fost nevoiti sa dispuna masuri de suspendare temporara a activitatii unor unitati din domeniul comercializarii produselor alimentare catre consumatorul final, si aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 23.000 lei.

Mai exact, masurile dispuse au vizat emiterea unei ordonante de suspendare temporara a activitatii pâna la remedierea deficientelor constatate in cazul unui supermarket. Masura a fost luata ca urmare a nerespectarii conditiilor sanitare veterinare de întretinere a spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare.

PUBLICITATE

„Este vorba despre un supermarket care avea in renovare un sector si, astfel, au fost gasite respectivele nereguli. Prin urmare, activitatea i-a fost temporar suspendata, dar, pentru ca au fost remediate neajunsurile, intre timp, i-a fost anulata ordonanta. În aceasta situatie, a fost aplicata si o sanctiune contraventionala cumulata, în cuantum de 4.000 lei”, a precizat Florin Balta (foto), purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.

Lucrurile nu s-au oprit aici, alte doua supermarket-uri fiind sanctionate cu amenda de 2.000 de lei, respectiv 1.200 de lei pentru depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, respectiv ambalarea si etichetarea necorespunzatoare. De asemenea, a fost identificat un magazin de desfacere a pestelui care functiona fara înregistrare sanitara veterinara, fiind amendat cu 2.000 de lei, conform legislatiei specifice.

Potrivit DSVSA Bacau, in total, in cadrul actiunilor specifice de control sanitar veterinar, au fost identificate abateri de la normele sanitare veterinare în 5 supermarket-uri, 7 magazine alimentare, doua restaurante, cantine, baruri, brutarii, o moara de grâu si doua unitati scolare.

Printre deficientele constatate s-au numarat depozitarea si manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, precum si nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind întretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ