20 aprilie 2024
ActualitateOferta educațională a Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din...

Oferta educațională a Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău

Sub îndemnul „Ingineria profesia viitorului”, Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează pentru anul universitar 2021-2022, admitere la ciclurile de studii universitare de licență, master, doctorat și conversie profesională.

Studii universitare de licență, 10 domenii cu 13 programe de studii: Inginerie și management în alimentația publică și agroturism; Tehnologia informației; Ingineria şi protecţia mediului în industrie; Inginerie dezvoltării rurale durabile; Mecatronică şi robotică;Tehnologia construcţiilor de maşini; Design industrial; Ingineria şi managementul; Inginerie economică în domeniul mecanic; Energetică industrială; Echipamente pentru procese industriale; Ingineria produselor alimentare; Inginerie biochimică.



Studii universitare de masterat, 9 domenii cu 13 programe de studii: Managementul protecţiei mediului în industrie; Echipamente pentru reabilitare şi tehnologii asistive; Chimia moleculelor bioactive – obţinere, valorificare, controlul și asigurarea calității; Materiale neconvenţionale în biotehnologii moderne; Echipamente şi tehnologii moderne în energetică; Ştiinţa şi ingineria produselor alimentare ecologice; Tehnologia informației aplicată în industrie; Managementul şi optimizarea echipamentelor de proces; Managementul fabricaţiei produselor industriale; Strategii în asigurarea calităţii în industrie; Mecatronică avansată; Managementul sistemelor industriale de producţieşi servicii.

Informații complete despre admiterea la Facultatea de Inginerie se găsesc pe pagina web a facultății https://www.ub.ro/inginerie/admitere și www.admitere.ub.ro.

Înscrierea candidaţilor se realizează online pe platforma www. admitere.ub.ro, în perioada 05-30 iulie 2021. Candidații care nu dispun de mijloace tehnice se pot înscrie online la sediul facultății.

Candidații care nu dețin mijloace tehnice pentru realizarea pașilor necesari înscrierii la concursul de admitere online, pot accesa, în sălile puse la dispoziție de Facultatea de Inginerie, toate mijloacele necesare pentru efectuarea înscrierii. Programul de lucru la înscrierea online este 24 de ore din 24 de ore, iar pentru cei care optează să se înscrie la sediul Facultății de Inginerie programul de lucru este: Luni – Vineri: 9-15, Sâmbătă: 9-12, duminica nu se fac înscrieri la sediul facultății.

Orice alte informații se pot obține pe email la adresa [email protected] sau la numărul de telefon: 0234/580170.

„Ne adresăm absolvenților de liceu, de studii universitare de licență, și anul acesta, așa cum i-am obișnuit, cu o ofertă foarte variată de programe de studii, ancorate în realitatea cerințelor pieții forței de muncă. Această ofertă educațională este susținută de o pregătire corespunzătoare a cadrelor didactice, o dotare deosebită a laboratoarelor didactice și a celor de cercetare, stagii de pregătire a studenților în peste 50 de Universități partenere din Uniunea Europeană și nu numai. Studenții beneficiază, de asemenea, de stagii de practică la agenții economici cu care avem protocoale de colaborare, având astfel posibilitatea de consolidare a cunoștințelor teoretice. Asigurăm locuri de cazare în căminele Universității, precum și posibilitatea de servire a mesei la restaurantul Universității. Studenții au posibilitatea de a participa la activități de voluntariat, proiecte/ activități adresate lor prin intermediul Ligii studențești”, a declarat Decanul Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. ing. Mirela Panainte-Lehăduș.

„Nu am avut ocazia să mă gândesc din timp la ce facultate să mă înscriu, ce specializare să aleg sau cu ce mă va ajuta în viitor profesia pe care o voi alege. Asta s-a datorat simplului fapt că, o dată cu terminarea liceul în Italia, m-am reîntors după 15 ani în România cu familia. Am descoperit viața de student,care este pentru mine fundamentală în construirea unui viitor cât mai benefic și corespunzător aspirațiilor mele, așa că sunt onorată să particip la cursurile și activitațile desfășurate în cadrul facultății, cu scopul de a mă dezvolta cât mai mult din punct de vedere profesional. Datorită lor am acumulat cunoștințele ce mi-au solidificat baza carierei actuale, am învățat să fiu responsabilă și să fac corelații cu diferite domenii pentru a găsi soluția oricărei probleme.Această facultate pot spune că m-a ajutat să-mi dau seama ce aș vrea să fac și ce nu. La această alegere m-au ajutat foarte mult orele de practică și diferitele stagii la care am avut norocul să particip. Acestea sunt absolut esențiale pentru a întelege 100% ce vei fii în viitor după terminarea facultății. M-am angajat acum un an la o companie care asamblează roboți, începând cu funcția de controlor de calitate, iar în jumătate de an am reușit să promovez pe funcția de asistent inginier proiectant,” a povestit Lidia-Diana Copoț, studentă la Facultatea de Inginerie, programul de studii Design industrial, anul III.

„Am urmat cursurile de licență,programul de studii Tehnologia construcțiilor de mașini, iar acum sunt masterand în an terminal. Cadrele didactice ofereau sprijin oricărui student dornic de învățare, informațiile furnizate prinzând contur în laboratoarele bine dotate. Factultatea de Inginerie mi-a oferit numeroase oportunități, de care am profitat, printre care amintesc: am beneficiat de bursă de merit în toți anii, am mers în tabără la mare, în fiecare an cu masă și cazare asigurată, am efectuat două stagii de practică în Bacău la ELMET (calitate) și Masini – Unelte (proiectare), iar unul în Brașov la SCHAEFFLER (calitate), companie care mi-a devenit colaborator în redactarea lucrării de licență, am beneficiat de o bursă Erasmus și în anul I de master am am fost membru într-un proiect de cercetare la Universitatea Tehnică din Porto (Portugalia). Datorită proiectelor derulate de facultate pentru integrarea studenților pe piața muncii și practicii din timpul studiilor, am reusit să învăț cum anume trebuie să îmi pun în valoarea cunoștințele și dorința continuă de dezvoltarea profesională și personală pentru a avea un răspuns pozitiv la interviu”, susține Adriana-Mihaela Butnaru, masterandă Facultatea de Inginerie.

„Pe vremea când eram la liceu, îmi plăcea destul de mult matematica și cifrele însă atunci nu am conștientizat că acest lucru mă va putea ajuta să-mi aleg cariera în viitorul apropiat. Matematica pune la dispoziția ingineriei modele de toate felurile: geometrice, algebrice, diferențiale și integrale. E una din meseriile pe care le-aș face în viitorul apropiat. Făcând un rewind , am avut o discuție cu un cadru didactic inginer care mi-a spus că niciodată dintr-un economist nu poți face un inginer. Așa că, cu o dorință arzătoare de a sparge acest mit, m-am hotărât să urmez a doua facultate, după ce am absolvit Contabilitate, tot la Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău, și să studiez un nou program Inginerie economică în domeniul mecanic care îmbină foarte frumos partea economică cu parte inginerească. Veneam dintr-un mediu în care lucrurile sunt destul de flexibile, și ți se dă posibilitatea să te joci cu cifrele într-un domeniu în care rezultatele trebuie să fie precise și la locul lor.Evident că ingineria se bazează prin definiție pe aceste modele. Tot aparatul folosit în inginerie pleacă de la ele: pe aceste modele calculăm poduri, lansăm rachete construim diferite mecanisme, inventăm și brevetăm noi prototipuri etc. Așadar, după părerea mea, cel mai importat lucru al unui inginer este să înțeleagă limitele modelului. Gândiți-vă la cele mai mari construcții și cele mai mari mecanisme ori mașini din această lume și țineți cont că acestea sunt create de ingineri. Sunt în anul doi și sunt hotărât să îmi continui călătoria mea de a deveni ce-a mai bună versiune a mea în acest domeniu”, a explicat Ștefănuț-Iulian Buhuș, student Facultatea de Inginerie și Președintele Asociației Liga Studențească din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri