Zeci de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au demarat un nou amplu control, la toti comerciantii, in tot judetul. Operatiunea, desfasurata separat de instrumentarea marilor cazuri de evaziune fiscala, are loc pe fondul cresterii cererii si a consumului de bunuri si servicii din aceasta perioada.

„Conducerea DGAF a dispus intensificarea controalelor operative, pentru a preveni fenomene circumscrise economiei subterane, evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, neconformarii la declararea si plata obligatiilor fiscale.

Astfel, directiile regionale antifrauda de la nivelul întregii tari vor documenta si organiza actiuni de monitorizare si control antifrauda operative”, au anuntat reprezentantii DGAF. Sunt vizate atât domeniul recoltarii cerealelor, moraritului si panificatiei, centrele comerciale angro din zone cu risc fiscal si cu activitate semnificativa, restaurantele, barurile, cluburile, cât si zonele cu aglomerare de comercianti en-detail cu risc fiscal ridicat, prestarile de servicii direct catre populatie (turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/întretinere, întretinere si reparatii auto), livrarile de bunuri cu amanuntul catre populatie (agroalimentare, îmbracaminte si încaltaminte, menaj, materiale de constructii, jucarii, electrice).

PUBLICITATE

De allfel, inca de joi, 9 iunie, in târgurile si angrourile bacauane, ajunsesera masini pline cu inspectori Antifrauda sau ANAF. Lumea deja observase prezenta ANAF-ului si se anunta ba prin telefon, ba prin viu grai.

„O fi venind si ei sa-si faca niste cumparaturi”, incercau sa-si alunge stresul câtiva comercianti. Cert este ca actiunile de monitorizare si control vor fi efectuate inclusiv în zile de sâmbata si duminica, în functie de specificul activitatilor comerciale vizate.

„Înainte de desfasurarea controlului, vor exista activitati de documentare la fata locului si de analiza a informatiilor din bazele de date disponibile, dar si din surse externe deschise, în vederea identificarii principalelor zone cu volum ridicat al comertului si nivel scazut de fiscalizare a veniturilor”, au precizat reprezentantii DGAF.

Astfel, in pregatirea actiunilor de control, vor fi valorificate petitiile/sesizarile si informatiile disponibile în bazele de date cu privire la valoarea platilor în trezorerie, iar la selectarea agentilor economici ce vor fi controlati vor fi avute în vedere inclusiv informatiile obtinute în contextul operatiunilor „Cristal”, „Venus”, „Hermes” si „Helios”.

Totodata, componenta de pregatire a controlului va include furnizarea catre echipele operative de control a informatiilor relevante de risc, precum: situatii de consemn la frontiera, tranzactii cu risc fiscal, antecedente contraventionale, sesizari penale etc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ