– numele bacauanului Octavian Goga a fost asociat nu de putine ori cu cel al marelui poet român, cu acelasi nume – daca Goga poetul s-a evidentiat de-a lungul vietii sale in viata culturala si politica a tarii, bacauanul Octavian Goga a reusit sa-si faca un nume in plan sportiv, obtinând anul acesta centura neagra la karate – el este in prezent instructor la Clubul de karate Sfinx

Simpla coincidenta de nume i-a atras bacauanului Octavian Goga o serie de simpatii. S-au facut multe glume pe seama numelui sau si in ziua de astazi reuseste sa stârneasca zâmbete atunci când se prezinta: Octavian Goga. Cunoscatorii se uita neincrezatori la el, iar de multe ori este nevoit sa-si sustina numele scotând cartea de identitate. Pe bacauanul Octavian Goga l-am descoperit intr-un studio foto. Mi-a atras atentia in momentul in care si-a pronuntat raspicat numele. Am zâmbit si când m-am intors spre el am realizat ca il cunosc dintr-o alta conjunctura, insa nu m-am intrebat niciodata care este prenumele lui. Asteptându-ne fotografiile, am depanat amintiri, am aflat despre preocuparile zilnice si m-am ales cu o invitatie la sala unde le preda copiilor arte martiale.

Ce l-a adus pe Octavian Goga in sala de antrenament?

PUBLICITATE

De mic copil am fost o fire sportiva. Am inceput cu handbalul, atletismul si baschetul, iar pasiunea pentru karate tine din anul 1986. Prin anii 1997 – 1998 am fost nevoit sa intrerup activitatea sportiva din cauza serviciului, iar intâmplarea a facut sa ma reapuc de karate in anul 2013, atunci când am decis sa faca un sport si fiul meu, Rares. In fata blocului, baiatul nu avea prea multe optiuni de a-si petrece timpul liber si pentru ca il gaseam adesea in fata calculatorului, am ales sa vin cu el la sala. Sensei Lica Hermeziu m-a vazut deseori agitându-ma pe banca la antrenamentele lui Rares si m-a invitat alaturi de ei. M-am adaptat repede modului de lucru si, dupa multe ore de antrenament, am reusit anul acesta, pe 26 iunie, sa obtin centura neagra, 1 dan.

Ce va inspira la acest sport?

Am ales sa practic acest sport inspirat fiind de filmele cu arte martiale. Am fost intotdeauna atras de tinuta practicantilor de karate si mi-am dorit intotdeauna sa obtin centura neagra. Dupa Revolutie au aparut la noi filmele cu Bruce Lee, iar tatal meu m-a incurajat sa practic acest sport. Am inceput timid, dar increzator si in anul 1990 am obtinut centura galbena. De atunci, m-am pregatit asiduu, iar rezultatele au venit in timp.

De ce Clubul Sfinx?

In cadrul Clubului Sportiv Sfinx se practica karate, stilul Fudokan-Shotokan. Clubul activeaza in domeniul artelor martiale din anul 2010, iar cursurile de karate se desfasoara in sala de sport a Scolii “Miron Costin”. Am ales acest club, pentru ca aici karate inseamna un mod de viata practicat in stilul si ritmul propriu. Alaturi de copii, tineri si adulti, atât incepatori cât si avansati, am gasit aici o mare familie formata din sensei Lica Hermeziu (centura neagra 3 dan, presedintele clubului), Dorin Panaite (centura neagra 3 dan), Alexandru Hertanu (centura neagra 2 dan) si Andrei Gavriloaie, centura neagra 1 dan. Ii datorez implinirea mea ca sportiv lui sensei Lica Hermeziu si tot el este cel care mi-a spus sa descopar viitorul sensei in fiecare elev de-al meu. Multumirile mele se indreapta tot catre el pentru ca a descoperit senseiul din mine!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Mancalar tata…Sa ne trăiești OMULE si sa fii sănătos.E mic dar e sprinten tare la arte marțiale.Sa iti TRAIASCA FAMILIA si SA FII SĂNĂTOS si LA MULTI ANI ÎNAINTE DOMNULE OCTAVIAN GOGA

LĂSAȚI UN MESAJ