S-a lansat oficial (si in Bacau) Campania “Oamenii Timpului”, proiect initiat de Revista de cultura contemporana Timpul din Iasi si organizat de Asociatia Revistei Timpul. Festivitatea a avut loc la Sala Studio a Teatrului Municipal “Bacovia”, partener al proiectului, la care au participat Adriana Nazarciuc, presedintele Asociatiei Revistei TIMPUL, George Bondor, redactor – sef al Revistei TIMPUL, Vasile Asandei, director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, si Anca Sigartau, manager al Teatrului Municipal “Bacovia”.

Aflat la editia a II-a (prima editie a fost organizata doar in judetul Iasi), proiectul are acum ca zona de extindere Regiunea Nord-Est, dar si orasele Chusinau si Cernauti. Ce-si doresc organizatorii? In primul rând, a spus Adriana Nazarciuc, se urmareste promovarea valorilor din toate cele sase judete, plus Chisinau si Cernauti, gândita in termneii unei reverente pe care orice comunitate este datoare sa o faca, fata de personalitatile din teriotriu (sau cele originare de aici) care, prin rezultatele profesionale de exceptie obtinute in perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, contribuie la intarirea blazonului orasului, judetului, devenind adevarati ambasadori ai acestuia la nivel national si international, in zece domenii: Literatura, Arte, Educatie si Cercetare, Societate civila, Diplomatie publica, Memorie si istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sanatate si Antreprenoriat. Campania se desfasoara in mai multe etape:

Perioada 1 august 2015 – 15 septembrie 2015 este destinata propunerilor pentru nominalizari, de catre persoane fizice, institutii, organizatii si mass-media. În acest sens este pusa la dispozitia publicului platforma online www.oamenii timpului.ro. O personalitate/organizatie poate fi nominalizata pentru mai multe categorii, însa din ratiuni de impartialitate si transparenta, afirma organizatorii, nu pot fi nominalizate persoanele (sau rudele acestora) implicate în activitati de organizare, sponsorizare sau de parteneriat.

PUBLICITATE

Conform Regulamentului, perioada 16 septembrie 2015 – 15 octombrie 2015 este destinata analizei dosarelor nominalizatilor, definitivata de catre membrii unui Juriu National. Membrii acestuia vor stabili nominalizatii judetelor si ai oraselor Chisinau si Cernauti, pentru fiecare din cele zece categorii.

În perioada 16 octombrie – 1 decembrie 2015, publicul va putea vota candidatii preferati prin intermediul sistemului electronic pus la dispozitie pe site-ul www.oameniitimpului.ro, cu specificatia ca într-un interval de 24 de ore se permite acordarea unui singur vot de pe aceeasi adresa de IP, pentru un singur candidat din fiecare categorie. Intr-o prima etapa, propunerile venite din partea publicului vor fi analizate de catre reprezentantii partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizarile ramase in cursa. Acestea din urma vor fi documentate suplimentar sI la nivelul redactiei revistei de cultura contemporana Timpul si inaintate Juriului national.

În scopul protejarii valorilor Campaniei, rezultatele finale ale etapei de votare publica vor fi supuse unui proces suplimentar de jurizare si validare. Voturile online vor conta în proportie de 40 la suta, iar decizia Juriului National va avea o pondere de 60 la suta pentru desemnarea câstigatorilor. Urmeaza ca la Botosani/Suceava/Bacau/Vaslui/Neamt/Chisinau/Cernauti sa aiba loc galele locale de prezentare catre public a nominalizatilor din comunitatile mentionate, la date stabilite de comun acord cu reprezentantii zonali, dupa care pe 12 decembrie, la Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi sa se desfasoare Gala de decernare a premiilor Oamenii Timpului pentru nominalizatii desemnati la nivel de regiune. Premiile Campaniei constau în conferirea Trofeului Oamenii Timpului, precum si în recompense financiare. Evenimentul se va încheia cu un cocktail. În mod exceptional, organizatorii pot acorda premii speciale si altor personalitati sau institutii care ating standardele de excelenta ale domeniului în care activeaza.

Juriul National al Campaniei Oamenii Timpului are urmatoarea componenta: conf.univ.dr. Radu Vancu, scriitor (Literatura), Catalin Sava, realizator TVR (Arte), prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti (Educatie & Cercetare), Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civila), prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (Diplomatie publica), dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporana din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie), prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician si critic literar (Jurnalism), prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie (Sanatate), Bogdan Pitigoi (Antreprenoriat), prof. univ. dr. Daniel Sandru, directorul revistei de cultura contemporana TIMPUL, în calitate de Presedinte al Juriului.

Invitat special al galei Oamenii Timpului, Ion Caramitru, actor, Directorul Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti. Pentru prima data într-o gala de premiere, vor aparea elemente de workshow teatral, un concept creat si dezvoltat de Adrian Paduraru, ambasadorul Campaniei Oamenii Timpului. Producatorul Campaniei este Adenium. Campania de nominalizari a inceput, astfel ca bacauanii au posibilitatea sa propuna personalitati si organizatii, care sa intre in faza jurizarii. Sunt in Bacau oameni ai timpului care merita sa fie cunoscuti la nivel local, regional, national si international, oameni care fac cinste comunitatii noastre. Pentru informatii suplimentare se poate accesa site-ul www.oameniitimpului.ro.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ