– copiii au dat frâu liber imaginatiei si au construit oameni de zapada

Zapada de-o palma si vremea frumoasa i-a scos din casa pe copii la bulgareala de rigoare. Dupa hârjoana specifica vârstei, copiii si-au pus imaginatia la incercare si au ridicat oameni de zapada, din bulgari croiti dupa puterile fiecaruia.

Unii mai rotunjiti, altii mai putin slefuiti, insa, cei mai aratosi s-au dovedit a fi tot oamenii de zapada insufletiti de morcovul portocaliu infipt in mijlocul capului, de strachina sau oala rosie ce tin loc de palarie, de fularul vechi aruncat la gât sau de nasturii asimetrici ce tin loc de butoni.

PUBLICITATE

Matura, creanga rupta dintr-un brad sau o ramura uscata, se deschideau de-o parte si de alta a corpului, lasând impresia unei imbratisari permanente. Fiecare copil si-a lasat amprenta asupra modelului propriu, admirat de trecatori.

Au fost destule cazuri in care persoane fara minte au stricat munca celor mici si le-au provocat mâhnire autorilor. Acestia au promis insa, ca ziua urmatoare o vor lua de la capat si vor pune atât de mult suflet in fiecare sculptura, incât, frumusetea oamenilor de zapada sa-i induioseze si pe cei mai inraiti dintre noi.

“Am muncit doua ore sa ridic un om de zapada, ca mai spre seara sa vad cum o gasca de baieti l-au strivit sub picioare! M-a suparat gestul lor si as fi vrut sa strig la ei, insa mi-a fost teama sa nu se ia de mine. Atunci când vremea imi va permite, voi face alt om de zapada. Pentru mine este simbolul iernii si in fiecare an construiesc oameni de zapada”, declara Adela Dinu.

Oamenii de zapada surprinsi in imagini pot fi intâlniti in cartierele: Orizont, Cornisa sau Tic-Tac.

[wonderplugin_gallery id=”425″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ