În curând, în librării, va apărea un nou roman al scriitorului băcăuan Viorel Savin. Starea de urgență, Starea de alertă nu l-au împiedicat pe cunoscutul și valorosul scriitor, care s-a retras departe de tumultul orașului, la Luncani, să-și ducă la capăt proiectul literar la care muncește de mai bine de doi ani.

„Este vestea pe care o așteptam cu emoție, Editura Paralela 45 m-a anunțat că romanul «O zi din viața lui Teofil Avram» este deja în tipografie. O vei citi cu interes, când ai să vezi sursele mele de inspirație și motivele dramei”, mi-a spus Viorel Savin, printr-un e-mail. Până atunci, să dezvălui doar ce am citit pe coperta a IV-a, sub semnătura criticului literar Maria Fărîmă:

”Câte nenorociri poți duce? Câte neliniști, nemulțumiri, dureri, mizerii și trădări poți suporta într-o singură zi, cât o viață de om? Ei bine, protagonistul acestei cărți, un pictor visător, cu simțul dreptății, sincer și empatic, le trăiește pe toate și rămâne profund dezamăgit de lipsa solidarității umane. «O zi din viața lui Teofil Avram» e o carte-jurnal cu rol eliberator, o narațiune ca un act justițiar, care pune în față o realitate românescă dură, plină de inegalități și intrigi. Un personaj care pare născut sub zodia ghinionului, încearcă să îndrepte pervertirea acestei lumi și să instaureze adevărul. Ori, ceea ce desoperim ne lasă cu un gust amar, chestionând ce este sau ce a mai rămas din om și din umanitate.”

Editura a încadrat romanul în colecția „Biblioteca Românească”.PUBLICITATE