Pentru ca salvatul Bucurestiului nu prea a dat roade si operatiunea de salvare a tarii prin aceleasi mijloace risca sa se impotmoleasca, s-a gasit o alta solutie: nationalismul de laborator, cu voie de la stapânire.

Nu e o noutate, au mai fost tentative, unele bine proptite in Parlament, noutate este ca se lucreaza heirupist, cu cel putin trei vectori in care se investeste masiv. Daca in Spania, de exemplu, PODEMOS a reusit sa blocheze esichierul politic, de ce nu s-ar putea face la fel si in România?

Poate nu cu o formatiune similara PODEMOS – Uniunea Salvati Bucurestiul a cam dat chix la extinderea nationala – dar cu niste formatiuni care vor marsa pe ideile nationaliste si anti-europene, poate s-ar putea obtine rezultatul. In definitiv, alegatorul român – s-a dovedit clar – nu proceseaza prea mult inainte de a pune stampila.

PUBLICITATE

Va fi o toamna interesanta, in care vom fi bombardati cu tot felul de promisiuni de razbunare istorica, poze cu eroii nationali, citate din Mihai Viteazul si Dan Puric, cu indemnuri la boicotul Uniunii Europene si asa mai departe. Pentru ca Sistemul are nevoie sa supravietuiasca si face orice pentru asta.

Desigur, va fi si o mare vânzoleala politica pentru ca se micsoreaza ciolanul. Parlamentul urias aparut ca urmare a ideilor despre votul uninominal izvorâte dinspre dreapta va fi drastic micsorat ca urmare a schimbarii Legii electorale si a reaparitiei votului pe liste. Cei care simt ca nu-si vor gasi locul pe aceste liste incep sa se transfere la alte partide, mai ales la cele care sunt gonflate puternic cu teme nationaliste.

Ramâne de vazut ce va fi. Pâna una alta si PRM, si PNG si chiar caricatura PP-DD au avut succes la public.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Romanii au “procesat” , deja, ideea aparitiei acestori partide si stiu ca PRU este al “serviciilor” ,iar USR-Nicusor e impins pe scena si sponsorizat de Soros…

LĂSAȚI UN MESAJ