Pensii speciale, salarii speciale, drepturi speciale (cum ar fi, de exemplu, imunitatea). Cei care pretind aceste lucruri nu sunt, insa, oameni speciali. Sunt cetatenii pe care i-am ales ca sa gospodareasca banii comunei sau ai tarii, sa propuna hotarârile si legile de care avem nevoie. Pentru asta ar trebui, mai intâi, sa stie si sa inteleaga care sunt nevoile.

Cei mai multi nu stiu. Ca sa se preocupe (ce mult imi place acest verb!) trebuie sa fie bine platiti. Asa a afirmat recent un politician de marca: salariile nesatisfacatoare nasc coruptie. Daca vrem ca primarul sa nu fure trebuie sa aiba pensie speciala si remuneratie mare. Cam cât sa fie, domnule primar? Vreo 5.000-6.000 de euro ar fi bine? Atât câstiga un medic specialist in Germania, pentru un program flexibil, organizat pe mai multe schimburi.

Domnule parlamentar, un salariu de tenor sau de actor v-ar satisface? Nu cred. Sau poate ati vrea sa fiti platit per bucata, adica pe reprezentatie? Nici asa nu e bine, caci asta ar insemna ca o mare dintre alesi, care nu au avut nicio interpelare in Parlament, sa nu incaseze niciun leut. Sau pe bucata de lege initiata! In acest caz, suma va fi impartita zecilor de deputati care semneaza legea, alaturi de autorul real al legii. Valoarea unei prestatii sau a unui produs e data de raritatea produsului in raport cu cererea. In cazul alesilor e invers. Oferta prestatiei nu e rara, dimpotriva, se inghesuie câte cinci, sase, chiar zece pe o comuna sau un colegiu. Veti spune ca ei sunt importanti pentru noi, ca de ei depinde soarta noastra, bunastarea noastra!

Deci sa-i platim bine ca sa nu ne-o fure. Pe criteriul acesta ar trebui sa-i dam bonei care are grija de copil (mai pretios decât orice pe lumea asta) o suma uriasa ca sa nu-l rapeasca. Viata noastra depinde de medici, de producatorii de alimente, de soferii de taxi, de piloti. Dupa gândirea politicienilor români ar trebui ca toti sa aiba drepturi speciale ca sa nu ne omoare. Daca Vasile sau Ghita nu ar tine mortis sa ajunga la primarie nu ar trebui sa cumpere influenta, iar dupa alegeri sa-si rasplateasca sustinatorii.

Ei accepta coruptia inainte a ajunge in functie, inainte de a primi acel salariu, mic sau mare. Vor avea salarii si pensii speciale? Se vor bate si mai tare, se vor indatora si mai mult ca sa ajunga in functie. Ca sa dispara coruptia, solutia e sa munceasca pro bono publico. Devotamentul nu le lipseste, nici inteligenta (zic si eu), deci spor la treaba! Cine nu-si permite sa nu candideze.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Nimeni din actuala clasa politica nu se bate pentru a ne reprezenta pe noi si nici a lucra in interesul cetateanului . Din aceasta clasa multi sant lingai, oportunisti, niste oameni slab pregatiti care cauta in partid o salvare si un mod de inavutire. Unii membri de partid n-au loc de munca, nu si-au facut un rost in viata si stau pe la partid precum unii betiivii prin crasme ce vin din obisnuinta. Multi din politicieni sunt mediocri, presa si TV i-a prezentat dar pentru ca sunt si vin din interiorul partidului vor ajunge cu timpul numiti (promovati) sa detina functii in stat prin care vor fura pt a-si implini scopul imbogatirea.Acestia ne conduc si dau legi.

 2. Cred ca santem si nou Vinovati,deoarece din Bacau,au fost promovati oameni de Nimic:
  adica,buni la smecherii si la Furat,gen:>>HREBENCIUC,Iacobov;Nistor:Irina Jianu;Draganuta;
  si
  ultima promotie cu Stavarache in frunte;
  Acum au aparut altii,gen :Necula;Scripat;si subalternul lui Stavarache,care din Parlamentar,
  se vrea Primar,caci vrea binele cetatenilor din Bacau.
  Mai sant 4 luni pana la alegeri si lupta se ascute;>>sa vedem care da mai multe pixuri si
  promisiuni cu carul????!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ