Joi, 16 ianuarie, ora 18.30, la Sala ATENEU are loc concertul săptămânal al Orchestrei Simfonice „Mihail Jora”. La pupitru, Valentin Doni. Solist: Robert Neumann – pian, Germania.

În program: Serghei Rahmaninov – Rapsodia pe o temă de Paganini şi Béla Bartók – Concert pentru orhestră.

Robert Neumann s-a născut la 12 aprilie 2001, la Stuttgart ), este pianist şi compozitor.

Tânărul muzician a primit primele lecţii de pian la Şcoala de Muzică din Stuttgart, la patru ani, şi şi-a făcut debutul orchestral la vârsta de 8 ani. A studiat încă de la vârsta de 11 ani ca tânăr student şi de la 15 ani cu Elza Kolodin, la Universitatea de Muzică din Freiburg . La vârsta de treisprezece ani a primit o bursă pentru Academia Internaţională de Muzică din Liechtenstein.

În 2018, Neumann a fost Artist în reşedinţă la Festivalul Next Generation din Bad Ragaz, a fost selectat în programul de sprijin al Societăţii Mozart Dortmund.

Neumann a cântat cu Orchestra din Moscova, Orchestra Filarmonică de Stat din Germania, Orchestra Filarmonică din Stuttgart, Orchestra Simfonică din Liechtenstein, Camerata Filarmonică Praga şi Orchestra Gewandhaus, Leipzig.

În 2018, a fost premiat cu „SWR New Talent” de juriul Südwestrundfunk, în 2019 a câştigat festivalul de muzică de cort din Freiburg, iar la Olimpiada Kissinger Piano 2019, a obţinut premiul al treilea.