19 aprilie 2024
Actualitate„O ședință vie” a Consiliului Județean. Opoziția stă cu ochii pe regulamente...

„O ședință vie” a Consiliului Județean. Opoziția stă cu ochii pe regulamente și evenimente

Întâlnirea consilierilor județeni în ședința ordinară lunară a început cu felicitări și s-a încheiat cu dispute. Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean (CJ), le-a urat toate cele bune colegilor care și-au sărbătorit ziua de naștere în luna octombrie: Dumitru Brăneanu, Ovidiu Cojocaru, Vasile Isvoran și Sorin Șova. După un călduros „La mulți ani!”, ordinea de zi, care a cuprins 18 proiecte, un proces verbal și un raport, a fost aprobată fără observații.

Acest aspect e important deoarece, la finalul ședinței, liberalii și-au dat seama că vor să fie retras unul dintre proiecte. Au fost votate, fără să producă animozități, asocierea cu Universitatea „George Bacovia”, premierea unor sportivi, cotizații, tarife de utilizare a drumurilor, contul de execuție bugetară, rectificarea și parteneriatele care vor permite finanțarea a patru proiecte de servicii sociale.

„Lista proiectelor e sărăcuță”



Liniștea a durat până la punctul 15, care viza aprobarea protocolului de colaborare între Ministerul Dezvoltării Regionale și CJ Bacău pentru organizarea unei reuniuni a Grupului de Lucru din cadrul European Union Public Administration Network (Rețeaua Europeană pentru Administrație Publică), prilejuită de preluarea președinției Consiliului UE de către România.

„E deosebit de onorant ca Bacăul să fie ales pentru acest eveniment, dar mă întreb unde se va desfășura”, a spus Cezar Olteanu, PNL, exprimându-și îndoiala cu privire la existența unor spații care au capacitatea și instalațiile necesare, cum ar fi cele de traducere. Sorin Brașoveanu i-a explicat că sala de la CAEx și cea din Palatul Administrativ îndeplinesc condițiile cerute de protocol.

Și raportul asupra participării Bacăului la Târgul de Investiții ExpoReal a provocat critici. În timp ce Adrian Popescu, vicepreședintele CJ, care a condus delegația, a afirmat că rezultatele sunt mai bune, fiind a doua participare, Cezar Olteanu a afirmat că „a fost chiar mai rău decât anul trecut” și că „lista proiectelor e sărăcuță”.

El le-a amintit celor din coaliție că PNL a avut un amendament care viza realizarea unui parc industrial la Onești, dar nu a trecut, iar președintele CJ i-a reproșat lui Cezar Olteanu că a fost rugat să se implice în realizarea acestui proiect și a refuzat. „Noi suntem cei care spunem ce trebuie să se facă, nu cei cărora li se spune să facă. Suntem organ deliberativ, nu executiv”, a afirmat Cezar Olteanu, iritat.

Doar niște reguli interne…

Spiritele s-au încins din nou la ultimul punct, care a propus spre aprobare regulamentul de constituire și funcționare a comisiilor de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de achiziție publică. Sorin Brașoveanu și-a cerut scuze că proiectul a fost introdus mai târziu la diverse, adăugând că e o urgență. Ex-parlamentarul Liviu Miroșeanu, PNL, a cerut ca regulamentul să fie retras deoarece liberalii nu au avut timp să-l analizeze. Angela Bogea, din Comisia juridică, a explicat că e vorba de niște reguli interne care răspund prevederilor legale.

Președintele CJ a precizat că amânarea proiectului va însemna ca angajații care lucrează în comisiile de evaluare să nu poată fi plătiți. El le-a amintit liberalilor că au aprobat ordinea de zi fără rezerve, la începutul ședinței, apoi a supus la vot proiectul. Cu 22 de voturi pentru și 7 abțineri, regulamentul a trecut.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri