Consiliul Local s-a reunit, ieri, intr-una din ultimele sale sedinte in actuala formula, inaintea alegerilor locale din iunie. A fost o sedinta cu o ordine de zi atât de bogata cum rar se mai vede, formata din 40 de puncte, a caror dezbatere a durat doua ore. De remarcat si unanimitatea votului, intr-un for ca si lipsit de opozitie, prin care aproape toate proiectele au trecut foarte usor.
Primul punct a vizat validarea a doi noi consilieri locali, in urma demisiilor consilierilor Cristinel Manolache si Dragos Stefan. Supleanti ai Partidului Ecologist, pe listele caruia au fost alesi acestia, au fost Cristian Chelaru Postolache si Romica Botoi. Primul a lipsit de la sedinta, astfel ca doar Romica Botoi a depus juramântul si a intrat in rândul consilierilor locali.
La un alt punct a fost aprobata alocarea sumei de 25.000 de lei Politiei Locale pentru achizitionarea de servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica. Practic, este vorba de bani ce vor fi achitati consultantilor juridici si avocatilor in numeroasele situatii in care este necesara asistenta in instanta din partea Politiei Locale.

S-au acordat 77 de locuinte ANL

Un numar de 77 de familii sau persoane singure au primit ieri aprobare pentru locuinte in chirie din fondul ANL aflat la dispozitia Primariei. Primul de pe lista a acumulat 77 de puncte si prin urmare a primit un apartament, iar cererea sa dateaza din 2003. Ultima persoana de pe lista a adunat 67 de puncte si a obtinut o garsoniera, in baza unei cereri depusa la Primarie in urma cu 15 ani. Chiria unor astfel de locuinte este de 200 de lei lunar pentru un apartament si de 100 de lei lunar pentru o garsoniera.
De asemenea, in cadrul sedintei de ieri au fost aprobate propunerile comisiei de specialitate de acordare de locuinte sociale si de analizare a cererilor de locuinte pentru tineri.

PUBLICITATE

Bani pentru sterilizarea câinilor cu stapân

Un proiect de hotarâre aprobat prevede alocarea a 50.000 de lei din bugetul local pentru sterilizarea câinilor de rasa comuna cu stapân. Se vor achita 80 de lei pentru sterilizarea masculilor si 120 de lei pentru femele. Sterilizarile se efectueaza la cerere, pâna la epuizarea sumei alocate. Consilierul local Elena Cosma l-a intrebat pe Gabriel Gritcu, directorul Directiei Servicii Publice, câti astfel de câini exista in municipiul Bacau si pe ce criterii a fost stabilita suma de 50.000 de lei. Directorul Gritcu a precizat ca numarul câinilor este stabilit prin intermediul Registrului Electronic al Câinilor, unde sunt inregistrate animalele microcipate, dar nu a putut spune o cifra exacta.
Celelalte puncte s-au referit la diferite parteneriate intre autoritatile locale, modificari ale unor hotarâri anterioare, acordarea spre inchiriere a unor spatii din punctele termice dezafectate. Asupra unora dintre aceste probleme vom reveni.

„Balul Balurilor”, pe 29 aprilie

Consilierii locali au aprobat asocierea municipalitatii la organizarea unui eveniment mult asteptat de catre elevi, „Balul Balurilor”, o incununare a tuturor balurilor bobocilor pe care le-a organizat fiecare liceu in parte. Evenimentul va avea loc in data de 29 aprilie, la Teatrul de Vara „Radu Beligan”, in intervalul orar 16.30-21.00. Organizarea apartine Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare” si Consiliului Judetean al Elevilor, iar contributia municipalitatii consta in punerea la dispozitie a salii de spectacole. (O.P.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. DOMNILOR CONSILIERI. CUM PUTETI ALOCA 50000 LEI DIN BANII BACAUANILOR PT STERILIZAREA CIINILOR CU STAPIN.ALO,ALO CURTEA DE CONTURI ,LUATI BANII INAPOI, CA AU INNEBUNIT CONSILIERII….OARE NU LE-A EXPLICAT NIMENI LA ACEASTA ADUNATURA PNL-ISTA ,CA NU AU VOIE SA ALOCE BANI PUBLICI IN DOMENIU PRIVAT? BANII BACAUANILOR TREBUISC CHELTUITI PT BACAUANI….

LĂSAȚI UN MESAJ