Bacauanii care, înainte de 1989 si pâna în 1992, inclusiv, au depus bani la CEC pentru cumpararea unui autoturism Dacia, si pe care i-au transferat ulterior la BRD, vor trebui sa depuna cererea pentru constituirea dosarelor de despagubire în 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotarârii de Guvern 392/2014.

Normativul a fost publicat în Monitorul Oficial din 16 mai. Prin urmare, cei interesati mai au la dispozitie doar o saptamâna pentru a face acest demers. Prin HG 392/2014 au fost aprobate elementele tehnice si modalitatea de stabilire a despagubirilor pentru persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. în vederea achizitionarii de autoturisme, precum si pentru punerea în executare a hotarârilor judecatoresti a fost publicata.

Prin urmare, dosarul care va fi depus de cei in drept va trebui sa contina o declaratie notariala pe proprie raspundere în care sa se declare faptul ca nu s-a încasat despagubirea pâna la data declaratiei, documente care sa ateste faptul ca suma transferata la BRD nu a fost afectata în niciun fel pâna la data declaratiei si ca persoana în cauza este de acord cu prelucrarea datelor personale si transferul acestora catre Ministerul Finantelor Publice sau orice alta autoritate sau entitate implicata, copie dupa un act de identitate valabil, un act care atesta calitatea de mostenitor sau procura notariala speciala care atesta calitatea de împuternicit, în original.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ