Eşti îndrăgostit de muzica clasică? Filarmonica „Mihail Jora” vă invită miercuri, joi şi vineri, la o întâlnire cu artişti de toate vârstele.

Restituiri

Miercuri, 22 mai, de la ora 18.30, în Sala Ateneu. Seara de 22 mai este cea a evenimentului „Restituiri”, dedicată Maestrului Dorel Baicu, flautist recunoscut atât pe teritoriul țării noastre, cât și în afară. Dorel Baicu ar fi împlinit minunata vârstă de 60 de ani, tocmai în ziua de 22 mai. Am putea spune că în memoria interpretului, Trio-ul Syrinx (un trio cu o activitate artistică de 35 de ani, împliniţi chiar în octombrie 2017) renaște în formula Cătălin Oprițoiu (flaut), Dorin Gliga (oboi), Pavel Ionescu-Ambrosie (fagot). Dorel Baicu a fost o personalitate foarte îndrăgită atât de apropiați cât și de public, concertând pe scene din Spania, Germania, Italia, Ucraina, România, Moldova. Repertoriul serii va fi acoperit de lucrări printre care o amintim pe cea a compozitorului Mihnea Brumariu – Ja, frei von jedem Rest, lucrare dedicată Trio-ului Syrinx.
Va fi o seară plină de emoții, cu gând la cei care l-au cunoscut și l-au ascultat pe Dorel Baicu.

Seară beethoveniană

Joi, 23 mai, ora 18.30, Sala Ateneu: Sonate beethoveniene orchestrate de Mircea Luculescu.
Dirijor: Ovidiu Bălan. Solistă : Simina Croitoru – vioară. În program: Sonata nr. 9 pentru pian şi vioară; Sonata nr. 27 pentru pian; Sonata nr. 28 pentru pian.

Concert de concerte

Vineri, 24 mai, ora 18.30: Concert de concerte, cu elevii Colegiului Naţional de Arte „George Apostu” şi Orchestra Filarmonică „Mihail Jora”.
Dirijor: Andreas Rădoi Mihăiţă.

Membrii Filarmonicii „Mihail Jora” vă invită îi susțineți în continuare pentru a-i fi sprijin Melindei!
Donațiile se mai pot face până pe 1 iunie, în urna din holul Ateneului.