Un succes deosebit, obţinut la Gala Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie, încununează activitatea de zi cu zi a cadrelor didactice din învăţământul băcăuan. Astfel, profesoara Lenuţa Basoc, de la Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir” din Oneşti a primit în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Bucureşti unul din cele 10 premii Mentor pentru Excelenţă în Educaţie, acordate de către Fundaţia Pentru Comunitate.

Aceste premii răsplătesc cadrele didactice ce descoperă şi sprijină talente, ce devin adevărate modele în comunităţile locale, pe care le reprezintă cu succes în lume şi este de remarcat că profesorii premianţi au fost selectaţi dintre 216 nominalizări. Ca profesoară de fizică Lenuţa Basoc “a descoperit” mulţi elevi fascinaţi de această ştiinţă, ce acum au absolvit ori urmează instituţii de învăţământ din România şi universităţi de prestigiu din lume, unde au obţinut numeroase performanţe.

“Elevii sunt pentru mine «familia de la şcoală!» Este o lume a tinerilor fascinantă, plină de griji, de emoţii şi de speranţe. Practic, noi profesorii trăim alături de ei toate emoţiile… Având relaţii de colaborare şi încredere cu elevii, eu îi încurajez să îşi propună scopuri înalte, realizabile, să se formeze şi să se autodepăşească continuu”, a declarat prof. Lenuța Basoc, la festivitatea ce a avut loc la Bucureşti.

Ea a mulţumit elevilor cu care a lucrat de-a lungul anilor (mulţi dintre ei fiind “absolvenţi de Oxford”). Pentru faptul că “îşi închină viaţa muncii susţinute şi dragostei infinite pentru elevi şi pentru nobila profesie de profesor”, la obţinerea acestui premiu Lenuţa Basoc a fost felicitată la Oneşti de către cadrele didactice, de actuali şi de foşti elevi ai săi. “Consider că activitatea Fundaţiei Pentru Comunitate (înfiinţată în anul 2008 la Cluj cu scopul de a recunoaşte valoarea muncii educaţionale), este necesară şi benefică în societatea românească actuală”, a declarat prof. Lenuţa Basoc.

An de an această profesoară de la Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir” are din rândul elevilor săi participanţi la Olimpiada Naţională de Fizică, ce luptă pentru obţinerea rezultatelor de prestigiu. Mai mult, Ştefan Dolteanu, un fost olimpic oneştean, pregătit de prof. Lenuţa Basoc, a făcut parte din lotul României ce a participat între 6 şi 12 mai 2018 la Hanoi (în Vietnam) la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor asiatice. Aici, olimpicii României au cucerit patru medalii de aur, una de argint, una de bronz şi două menţiuni.

“Fizicienii” de la Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir” din Oneşti (coordonaţi de profesorii Lenuţa Basoc, Costin Ionuţ Dobrotă şi Neculai Sandu) participă cu succes şi la puternicele concursuri naţionale de fizică.

Alte articole