Explicatie foto: Ilie Boca, in fata sevaletului / Foto: Ovidiu Ungureanu

Cabana Pralea, celebra cabana asezata pe dealurile subcarpatice din zona Caiuti, cu peisaje unice, cu munti acoperiti de paduri seculare sau golasi la impreunarea cu cerul, te imbie la visare, la creatie. In acest cadru de poveste, in perioada 8 – 13 februarie a avut loc o tabara de creatie, la care au participat artisti plastici, membri ai filialelor Bacau si Iasi ale Uniunii Artistilor Plastici, cât si tineri studenti masteranzi ai Facultatii de Arte Vizuale, Sectia Foto – Video Iasi, invitati de Chromatique Gallery – Photo – Studio Bacau, patronata de Ovidiu Ungureanu. Au participat artistii plastici Ilie Boca, Vasile Craita- Mândra, Aurel Stanciu, Stefan Pristavu, Stefan Suditu, Dumitru Macovei, Carmen Poenaru, Silvia Tiperciuc, Mariana Popa si Dionis Puscuta (Bacau), Zamfira Bârzu, Felix Aftene, Manuell Manastireanu si Bogdan Teodorescu (Iasi), la care s-au adaugat studenti masteranzi ai Facultatii iesene Ovidiu Ungureanu, Ciprian Pricop si Vlad Onescu.

“Pentru noi a fost un experiment, deoarece niciunul dintre artistii participanti nu au mai fost intr-o tabara de iarna. S-a lucrat intens, cu drag si pasiune, astfel ca fiecare a schitat sau a realizat mai multe lucrari. A fost prima tabara la care au participat artisti plastici din Iasi si Bacau, bucurându-ne si de prezenta maestrului Ilie Boca, un mare artist, un om dispus sa ofere si altora din experienta lui. Tabara, din punct de vedere tehnic, a fost organizata foarte bine, nici nu ma asteptam, cu toate ca am fost destul de multi, meritul fiind a lui Ovidiu Ungureanu”, a spus Dionis Puscuta, presedinte al Filialei Bacau a UAP.

Chiar daca nu a fost zapada, cadrul natural, atmosfera, lumina specifica acestui anotimp, filtrate de ochiul artistului indragostit de natura, au coborât pe pânzele artistilor, intr-o cromatica de poveste. Serile au fost un bun prilej de discutii si dezbateri, despre artisti si arta lor, la acest inceput de secol XXI.

PUBLICITATE

“A fost frumos, util, locurile sunt, la Pralea, extraordinare, a fost o experienta unica (spatiu, peisaje, atmosfera, morfologia locului). Am lucrat, am lucrat, am iesit din spatiul conceptual si am plonjat in natura. A fost o poveste frumoasa, de care imi voi reaminti cu placere. Il felicit pe Ovidiu Ungureanu pentru acest proiect, dar, mai ales, pentru ceea ce a realizat”, ne-a spus si prof. Bogdan Teodorescu, de la Facultatea de Arte Vizuale, Sectia Foto-Video Iasi.

Artistii au facut scurte calatorii prin padure, prin satul Pralea, pastrator al traditiilor specifice zonei de munte in ridicarea locuintelor, dar si al unei bucatarii de exceptie.

“Totul a pornit de la o discutie cu maestrul Ilie Boca, de la o poveste frumoasa, care este Tabara de la Tescani. Eu am sugerat o tabara de iarna, a fost de acord si Dionis Puscuta, dupa care am pornit la treaba. Astfel Chromatique Gallery Photo -Studio a devenit organizator, finantator, a asigurat logistica, fiind sprijinit in acest proiect de câtiva sponsori de suflet. Am introdus in programul taberei si partea de foto-video, deoarece este domeniul in care incerc sa evoluez, am invitat si câtiva colegi masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale, Sectia Foto-Video Iasi (Ciprian Pricop si Vlad Onescu). Am lucrat, am asigurat partea video-foto a taberei, iar eu voi realiza un documentar video al taberei si o arhiva foto, care vor face parte din expozitia care se va organiza peste câteva luni. Le multumesc tuturor celor care au acceptat invitatia mea, o echipa frumoasa, cu orientari si tehnici diverse, din care a facut parte si maestrul Ilie Boca, un artist de la care am avut foarte multe de invatat”, ne-a spus Ovidiu Ungureanu, patronul firmei “Ovidiu Ungureanu PFA, Chromatique Gallery Photo –Studio”.

[wonderplugin_gallery id=”437″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ