23 februarie 2024
EvenimentO pisică salvată dintr-un incendiu se aruncă din nou în flăcări pentru...

O pisică salvată dintr-un incendiu se aruncă din nou în flăcări pentru a-și salva puii

Într-un incident cu flăcări puternice, o pisică și-a arătat curajul și loialitatea față de puii săi într-o localitate din Giurgiu.

Casa unei familii din Stănești a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de joi spre vineri, iar intervenția rapidă a pompierilor a fost vitală pentru salvarea vieților nevinovate.

Purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, a relatat evenimentul dramatic pentru AGERPRES, subliniind modul incredibil în care o pisică și-a manifestat determinarea de a-și proteja puii.În momentul în care casa a fost cuprinsă de fum dens, proprietarele locuinței, două femei în vârstă de 63 și 33 de ani, au reacționat rapid și au chemat ajutorul autorităților. Pompierii de la Detașamentul Giurgiu au ajuns la fața locului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru a gestiona situația de urgență.

La sosirea lor, focul se manifesta în podul și la acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. Femeile au informat că în interiorul locuinței se afla o pisică însoțită de doi pui, care nu reușiseră să iasă la timp. Cu profesionalism și promptitudine, pompierii au intrat în locuința inundată de fum, salvând cu succes pisica.

Cu toate acestea, momentul inedit al povestirii a avut loc după salvarea inițială. Pisica, fără să țină cont de pericolele la care era expusă, a reușit să revină în casa afectată de incendiu. Refuzând să iasă, ea a lăsat clar înțeles că nu se va opri până nu își va vedea și puii în siguranță.

Nicoleta Beianu a subliniat sacrificiul neașteptat al pisicii, menționând că aceasta a rămas înăuntru până când cei doi pui ai săi au fost, de asemenea, salvați în siguranță de către pompieri.

Din nefericire, impactul incendiului a fost evident, cu acoperișul, podul casei și camera cu sobă distruse complet. Încă alte două încăperi au fost afectate de fumul dens.

În urma analizelor preliminare, se pare că coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă a izbucnirii incendiului, subliniind încă o dată importanța întreținerii regulare a instalațiilor de încălzire și ventilație.

Această poveste emoționantă din Stănești nu doar că aduce în prim-plan riscurile devastatoare ale incendiilor, ci subliniază și legătura profundă dintre om și animalele sale de companie, care în momente critice pot demonstra un curaj și o devotament remarcabile.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri