Actorii Corina Dănilă, Silviu Biriș, Doina Antohi și Ștefan Ruxanda, de la Teatrul Elisabeta din București vin, miercuri, 17 aprilie, de la ora 19,00, în sala Cinema Capitol, instituție administrată de Biblioteca Municipală Radu Rosetti, să arate pe viu un nou model de… căsnicie liniștită.

,,O căsnicie liniștită” este una dintre cele mai de succes piese ale dramaturgiei britanice semnată de Noël Coward, și el cel mai jucat autor englez, după Shakespeare. Premiera de la Londra a avut un succes răsunător, astfel încât textul s-a montat, în scurt timp, și la New York, pe Broadway. A primit numeroase premii, printre care și ,,Tony Awards”, premiu prin care se recunoaște excelența în teatrul profesionist american.

,,Piesa – scrie site-ul Teatrului Elisabeta – este o comedie vârtej despre iubirea reaprinsă, pasiune și…conflict. Dragostea pătimașă și gelozia declanșează veșnicul război dintre sexe, război care în piesă stârnește râsul și temperează încăpățânările eroilor. Patru tipologii diferite de personaje se intersectează în ceea ce ar trebui să fie o lună de miere ce debordează de iubire și fericire. În schimb, luna de miere devine stimulentul pentru ca sentimente vechi, aparent stinse, să fie descoperite ca încă vibrante”.

Regia și traducerea piesei este semnată de Ștefan Ruxanda, iar scenografia de Anca Cernea.

Romulus-Dan Busnea
Petru Done

Alte articole