E vara, pentru multi români e vacanta, in sfârsit, si fiecare poate face ce are chef. Victor Ponta se odihneste in Turcia, Gabriel Oprea e la comanda tarii, ceea ce, e evident, ii place foarte mult, Klaus Iohannis redacteaza strategii.

Doar românii obisnuiti nu pot face chiar ceea ce doresc, asta din cauza ca nu au destui bani. Vestea buna e ca, totusi, numarul celor care isi permit un concediu a crescut in ultimii doi-trei ani. Un analist economic anunta, zilele trecute, ca procentul cetatenilor care nu merg in concediu (mai exact, nu-si cumpara bilete printr-un operator de turism si nu sunt inclusi in statistici) a scazut de la 40 la 20 la suta.

A crescut numarul românilor care merg in vacanta in strainatate, dar si al celor care prefera sa faca plaja la Mamaia sau la Vama Veche, alegerea fiind determinata de buget, vârsta si gusturi. E imbucurator faptul ca tot mai multi români isi petrec vacanta in România pentru ca asta inseamna bani care ramân in tara, dar si riscuri mai reduse de a-ti fi furata masina (inca neachitata), de a te trezi, ajuns la destinatie, ca nu beneficiezi de conditiile prezentate in pliant sau, si mai grav, ca agentul de turism ti-a dat teapa.

PUBLICITATE

Cred ca exista, in România, nenumarate locuri frumoase pe care nu am reusit sa le vedem, sa le cunoaste si de care sa ne bucuram, incepând de la Valea Frumoasei, Cheile Cibinului sau Cheile Tatarului pâna la gospodariile si poienile din Bucovina. Am putea sa ne odihnim si sa scapam de stress aici, acasa, cu bani mai putini si bucurii mai multe.

Petrecând o vacanta in munti, in Delta sau in nordul Moldovei am avea sansa sa cunoastem nu doar locuri noi, ci si oameni noi. Sa aflam de la gazdele noastre despre intâmplari nemaipomenite, despre viata bunicilor si strabunicilor lor, despre obiceiuri nestiute, despre cum erau rapite fetele frumoase si maritate/negociate cele urâte in urma cu un secol, despre intâlnirile localnicilor cu fiarele padurii sau despre cum faceau fata vitregiilor naturii si vitegiilor politicii.

Poate merita sa refectam la aceste imbietoare perspective atunci când alegem o destinatie de vacanta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ