Conducerea Spitalului Orășenesc Buhuși anunță o altă noutate: pacienții sunt informați că în această unitate sanitară se reiau serviciile medicale aferente specialității Urologie.

„În acest sens, anunțăm că până pe 8 august, dar și între 12-14 august, în spitalul nostru pacienții pot beneficia de consultatii medicale în regim de ambulatoriu pe această specialitate, începând cu ora 16.00. Din a doua jumătate a lunii septembrie, aceste consultații pe urologie vor fi oferite săptămânal, timp de 4 zile.”
Constantin Poiană, managerul Spitalului Orășenesc Buhuși

Echipa medicală pe Urologie este formată din dr. Mihaela Rădescu, medic specialist urolog, și asistent medical Carmen Hobu. Programări se pot face pe e-mail: spitalbuhusi@gmail.com sau la numărul de telefon 0234.262.220 / interior 128, precum și la fișierul de la parterul spitalului, camera 1, Ambulatoriu.
Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin. Organele și structurile anatomice aflate în domeniul urologiei sunt: rinichii, glandele suprarenale, uretere, vezica urinară, uretra, cât și organele reproductive masculine: testicule, epididim, vasele deferente, veziculele seminale, prostata organele sexuale.

Recent, Spitalul Orășenesc Buhuși a fost dotat cu două echipamente noi pe Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă, un aparat de anestezie generală pentru Blocul Operator și un aparat de ventilație şi monitorizare respiratorie. Tot aici, au mai fost cumpărate un analizor markeri cardiaci pentru Compartimentul Primiri Urgențe și un analizor gaze sanguine pentru compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă. În plus, s-au efectuat și lucrări de reabilitare și modernizare în mai multe compartimente și secții (A.T.I, Neurologie) și s-au montat trei lifturi noi – septic, aseptic și de transport alimente.
Spitalul are 173 de paturi pentru internare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 10 paturi pentru aparținători. În structura unității sunt 4 secții de Medicină internă, Chirurgie generală, Boli infecțioase și Psihiatrie cronici, dar și 7 compartimente de Pediatrie/Terapie acută, Medicină internă cronici, Îngrijiri paliative, Neurologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Primiri Urgențe și Cardiologie.