La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău a avut loc o nouă prelevare de organe, de la un bărbat de 46 de ani, aflat în moarte cerebrală. Intervenția a început la ora 03.30, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi a constat în prelevarea plămânilor, rinichilor, corneei şi a condililor femurali stâng şi drept. Prelevarea s-a încheiat duminică, la ora 11.00.

Organele au fost deja preluate de echipe medicale special deplasate la Bacău. Ele vor fi transplantate unor pacienți care vor avea şansa la o nouă viață – rinichii şi corneea la Iaşi iar condilii femurali la Bucureşti. În conformitate cu uzanțele europene în ceea ce priveşte identificarea pacienților compatibili din listele de aşteptare, plămânii prelevați la Bacău vor ajunge la un spital din Viena, unde vor fi transplantați unui pacient compatibil internat acolo.

„În calitate de coordonator al echipei de transplant de la SJU Bacău mulțumesc familiei care şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor şi, totodată, colegilor mei pentru mobilizarea lor exemplară. Viețile omeneşti sunt neprețuite şi ne încearcă un sentiment de mulțumire sufletească pentru că, prin eforturile echipei de transplant de la SJU Bacău, alți semeni ai noştri vor fi salvați şi se vor întoarce, sănătoşi, în familiile lor”, a declarat dr. Bianca Purcărin, medic primar ATI la SJU Bacău, coordonatorul echipei de transplant, dar și medic coordonator al punctului de transfuzii din cadrul SJU și medic responsabil cu administrarea de plasmă de la convalescenți la pacienții cu COVID-19.PUBLICITATE