In biblioteca se gasesc toate cartile din programa scolara / foto: Ramona Ionescu

Dupa ani de zile de eforturi, conducerea Scolii „George Bacovia” Bacau a inaugurat o noua biblioteca. In scoala, nu a existat o biblioteca propriu-zisa pentru ca volumul de carte era tinut intr-o magazie, unde copiii nu aveau posibilitatea sa citeasca, ci doar sa imprumute cartile cerute in bibliografia scolara.

Biblioteca inaugurata cu ocazia implinirii a 58 de ani de la moartea poetului George Bacovia, poarta numele „Stefan Iancu”, un fost profesor de prestigiu al scolii si al urbei. „Stefan Iancu si-a pus amprenta asupra acestei scoli din 1969 si pâna azi. A activat in aceasta scoala timp de 33 de ani, iar dupa pensionare ne-a ajutat in continuare.

Ideea infiintarii acesti biblioteci a incoltit in mintea mea inca din anul 2007, când s-au primit fonduri pentru carte. La acea vreme, am solicitat suplimentarea acestui fond si am cumparat carti. Intre timp, am identificat acest spatiu, iar cu sprijinul viceprimarului Radu Ababei am amenajat acest spatiu. Am creat aceasta biblioteca pentru a-i aduce pe elevi mai aproape de carte. de mesajul scris”, a declarat prof. Clement Florescu, directorul Scolii „George Bacovia”.

PUBLICITATE

La eveniment au participat colectivul de cadre didactice, prof. Rodica Leonte, inspector scolar invatamânt primar, fosti directori ai scolii si elevi. Invitat special a fost prof.univ.dr. Ioan Danila, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau.

„Este o surpriza pentru mine sa particip la un astfel de eveniment. Este o zi speciala cu atât mai mult cu cât se implinesc 58 de ani de la moartea poetului George Bacovia, patronul acestei scoli”, spune Danila. Fosta eleva a scolii, prof. Rodica Leonte i-a felicitat pe colegii de breasla pentru aceasta realizare.

„Nu este usor sa aduci un spatiu impropriu la valoarea aceasta. Cred din tot sufletul ca aceasta noua biblioteca ii va ajuta pe elevi sa-si imbunatateasca rezultatele la evaluarile nationale care se dau la clasele a II-a, a IV-a, a VI- a sau a VIII-a”, a declarat Rodica Leonte, inspector scolar. Biblioteca scolara dispune de 17.000 de volume.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ