O Dacia Duster a Politiei Locale din Odorheiul Secuiesc inscriptionata in limba maghiara a fost fotografiata iar imaginea, postata pe facebook, a provocat reactii din cele mai grave ale utilizatorilor acestei retele de socializare.

Masina este inscriptionata “Politia locala” in partea din spate, dar, pe lateral scrie HELYI RENDORSEG, traducerea in maghiara a expresiei “Politia locala”, sub care apare numele localitatii Odorheiul Secuiesc in versiune maghiara: SZEKELYUDVARHELY.

Nici legea de 155/2010 a Politiei Locale si nici HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale nu prevad inscrisuri in alte limbi. Conform art 31 din HG 1332/2010, la articolul 31 se prevede ca “Pe timpul desfasurarii activitatilor de serviciu, pe raza comunelor, a oraselor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului Bucuresti, personalul politiei locale poate folosi autovehicule cu insemnul distinctiv “POLITIA LOCALA”, urmat de denumirea unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscriptia trebuie sa fie de culoare neagra, pe fond alb, si sa aiba aceleasi dimensiuni. Insemnele nu trebuie sa creeze confuzii cu denumirea altor institutii sau autoritati publice si sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj si capota, pentru a fi vizibile din orice pozitie”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Plec din Gheorghieni spre Piatra Neamt acum o saptamana si ceva, o doamna , iredentista de cca 30 de ani , vindea impreuna cu sotul bine lovit in cap de Bachus, galbiori, opresc , ma apropii , dau buna ziua , ma privesc ca pe un venit de pe alta planeta , intreb cat costa , nimic, mai bine ma adresam galetii de pastic.Am de decis , voi nu vreti sa comunicati in graiul lui Eminescu, eu ma intorc la masina iau stigatorul si simulez ca il folosesc, instantaneu vorbeau romaneste , chiar acceptabil , altfel galbiorii faceau spuma fara foc. Morala , frica de nebuni te face sa vorbesti limba romana !

  2. Nu aveti dreptate doamna, de o saptamana si ceva ma duc de la Gheorghieni spre Lacul Rosu, intr-o curba , parcare, o doamna iredentista de cca 35 ani , insotita de un Miklos bine lovit in cap de bachus, vindeau galbiori, ce e drept ff frumosi, opresc, ma apropii dau buna ziua, ma priveau ca venit devpe alta lume , probabil unde a fost catelusa Laica in 68, intreb de pret, nimic, mai bine vb cu acea galeata de plastic ce continea galbiorii, ma intorc la masina iau stigatorul si simulez ca il voi folosi, instantaneu vb limba romana chiar acceptabil, altfel galbiorii ar fi facut spuma fara foc, nu e bine ce am facut , dar m-au determinat in lipsa de cleste sa scot cateva cuvinte in graiul nostru strabun.

LĂSAȚI UN MESAJ