– dupa rezilierea lucrarilor de canalizare, executantul nu a refacut strazile

De aproape doua luni, societatea de constructii ERBASU SA Bucuresti a finalizat lucrarile de canalizare de pe mai multe strazi din cartierul Serbanesti: Gral. Grigore Cantilli, cpt. Ioan Boros, mr. A. Velican, lt. Ion Zarnescu, cpt. V. Precup, finantate de Compania de Apa Bacau, printr-un program european.

Ziarul nostru a publicat, la cererea locuitorilor de pe aceste strazi, un reportaj-ancheta despre modul in care se derulau lucrarile, reclamatiile priveau faptul ca investitia a fost demarata simultan pe toate strazile, blocând practic accesul masinilor si pietonilor, mai ales ca in acea perioada s-au inregistrat si ploi abundente.

PUBLICITATE

Tot la solicitarea unor cetateni de pe una din strazile amintite, joi, 22 septembrie am revenit in zona. Dezastrul este si mai mare. Dupa finalizarea lucrarilor, strazile nu au fost aduse la starea initiala, au ramas gropi, denivelari, unele guri de vizitare s-au darâmat, obturând circulatia. La toate acestea se mai adauga si faptul ca pe strazi a fost pus un strat subtire de pietris, care, fiind amestecat cu pamânt, s-a ingropat imediat in solul instabil, strazile devenind numai bune pentru o competitie de enduro.

“Este o mare bataie de joc, nimeni nu se astepta la o asemenea indolenta din partea autoritatilor. Au terminat lucrarea si uitati ce a ramas in urma lor. A plouat zilele acestea si nu se mai poate intra din cauza noroiului, unele guri de vizitare a canalizarii sunt deja darâmate, a trebuit sa le consolidam noi cu pietre si caramizi.

Nu a venit nimeni sa receptioneze lucrarile, canalizarea nu functioneaza nici acum, nu stiu ce pompa trebuie montata pe Gral. Cantilli”, ne spune Ion Marcel Turcu, de pe strada V. Precup. Pe terenul moale, neconsolidat, cetatenii spun ca ar fi trebuit, mai intâi, intarit cu piatra mai mare, dupa care sa fie adus pietris. “Nu stiu cine isi asuma raspunderea in cazul in care se intâmpla o nenorocire, un incendiu, deoarece masinile pompierilor nu pot intra, pe unele strazi nici ale Salvarii. Solicitam o interventie rapida a primariei, sa vina sa vada cum traim, cum circulam, cum s-au cheltuit banii din impozite, pe care si noi le platim”, a mai declarat Marcel Turcu.

Dupa ce cu greu am reusit sa iesim din mocirla de pe strada Gral. Cantilli, i-am solicitat opinia si viceprimarului Constantin Scripat, fata de cele constatate pe strazile din Serbanesti. Ne-a promis un raspuns dupa o ora, deoarece intentioneaza sa se deplaseze in zona. “Am fost si am vazut”, ne spune viceprimarul Scripat, dupa revenirea de pe strazile amintite.

“Nu-i chiar cum ati descris dumneavoastra, poate ca de ieri s-a mai uscat. Se poate circula acum. Este adevarat ca mai sunt multe de facut, lucrarea nu a fost receptionata, mai este de finalizat un decantor, cu o pompa, care are menirea de a ridica canalizarea la nivelul celei de pe Triumfului. Societatea constructoare are obligatia de a reface strazile, acum au pus un strat de balastru, urmeaza, dupa cum am discutat cu cei de la CRAB, de la ERBASU, sa mai adauge inca un strat, pentru a le pregati de iarna. Voi urmari personal cum se executa”, ne-a mai declarat Constantin Scripat.

Poate ca strazile se vor mai fi uscat, fotografiile noastre arata insa starea de cu o zi inainte. Noi vom reveni in Serbanesti si in perioada urmatoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Ce nu spun autoritatile e ca se va face acum(prin SC Erbasu) doar canalizarea pt apa menajera(ape uzate din gospodarie)! Apoi, se va sparge din nou strada pt a se face canalizarea pluviala(pt preluarea apelor de ploaie prin guri de scurgere)! Sa ii vedem atunci pe localnici ce veseli o sa fie!

 2. Noi, locuitorii din cartierul Şerbăneşti – Bacău, majoritatea care l-au votat, avem toată încrederea în d-l. viceprimar Constantin Scripăţ şi credem că va rezolva favorabil problema accesului pe aleile adiacente străzii Calea Bârladului, aleea dintre numerele 183 şi 185, care este impracticabilă, după ploile din ultimele zile, atât cu maşina cât şi pe jos. S-a stat de vorbă cu factorii de răspundere a firmei Erbaşu în nenumărate rânduri, care au promis că în scurt timp vor readuce această cale de acces comună, la stadiul iniţial, dar mai curând au spus că Primăria va definitiva lucrarea de amenajare a drumului, fiind în sarcina sa. Nu ştim ce să mai credem … de rezolvat trebuie neapărat rezolvat, vin ploile de toamnă, vine iarna şi cum suntem 9 case pe această alee, nu mai putem sub nici o formă intra sau ieşi la strada principală, Calea Bârladului, care şi aceasta este ciopârţită pe jumătate de stradă. În jurul căminelor s-au făcut cratere mari din cauza că terenul nu a fost tasat suficient şi cu maşinile se circulă cu dificultate, putându-se produce accidente sau avarii mari.
  Apropo de ce s-a scris de către d-l. Adrian, succesiunea lucrărilor au fost astfel:
  – s-a săpat adânc pentru instalarea căminelor din beton, principale, după care s-a acoperit cu pământ
  – s-a săpat din nou, pentru instalarea căminelor din plastic, după care iar s-a acoperit cu pământ
  – se va săpa iarăşi pentru racordarea fiecărei gospodării la căminele din plastic după care iar se va acoperi cu pământ
  – se va săpa pentru instalarea gurilor de canal, pentru scurgerea apei de pe alee, iar pământ
  – poate ceva mai târziu, când se va asfalta aleea, se va săpa pentru tragerea apei potabile, etc…….
  Această micuţă alee va fi frământată ani în şir, iar noi va trebui să suferim atunci cănd mergem la servici, la şcoală, precum şi la întoarcerea acasă.
  Cu ce suntem noi vinovaţi, de ce trebuie să suferim până la exasperare, de nişte lucruri şi fapte ale unor iresponsabili, aşa zişi constructori ai secolului 20 ….
  Cu respect.

LĂSAȚI UN MESAJ