Parlamentul României dezbate in aceasta perioada un proiect de lege privind modificarea si completarea OUG 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tineri.

“Acest act normativ este deosebit de important pentru români, deoarece Executivul a decis eliminarea conditiei limitarii de vârsta a potentialilor beneficiari, pâna acum de 35 de ani, in vederea stimularii oricaror oameni cu initiativa de a-si dezvolta afaceri personale”, arata Miron Smarandache, deputat PSD.

Sintagma “intreprinzatori tineri” a fost inlocuita cu cea de “intreprinzatori debutanti in afaceri”, fiind eliminata ingradirea pe criterii de vârsta a celor care doresc sa demareze un proiect. Conform actului normativ initial, tinerii pâna la 35 de ani care infiintau microintreprinderi puteau beneficia, 3 ani, de o serie de facilitati fiscale.

PUBLICITATE

Analizâd datele statistice, s-a observat ca tot mai multe persoane trecute de 45 ani intâmpina probleme in a-si gasi un loc de munca, in conditiile in care aceasta categorie de persoane ar putea beneficia, pentru debutul lor in afaceri, de un program stimulativ, arata Smarandache.

Deputatul va incerca sa-si convinga colegii sa voteze noua lege: “Imi exprim increderea ca parlamentarii din toate formatiunile politice vor aprecia si vota acest proiect de lege, deoarece efectele pozitive pentru dezvoltarea economiei sunt incontestabile.

Posibilitatea unor avantaje fiscale acordate unei largi categorii a populatiei, indiferent de vârsta, va creste numarul IMM-urilor nou infiintate, fapt ce va produce crearea de noi locuri de munca, precum si cresterea incasarilor bugetare, dar va duce si la scaderea numarului de persoane fara ocupatie si a beneficiarilor de ajutoare sociale.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ