foto: Claudiu Stefanescu


Asociația Rotary Club Onești aduce o veste bună pentru elevii cu rezultate bune la învățătură și care provin din mediul rural. Astfel un număr de 20 de elevi ce urmează cursurile la liceele și colegiile oneștene dar și de la școlile gimnaziale din satele Negoiești (com. Ștefan cel Mare) și Brătila (com. Helegiu), care au rezultate bune la învățătură și provin din familii cu situații materiale defavorabile beneficiază din această toamnă de câte o bursă în valoare de 250 lei lunar. ”Este o etapă de bucurie a Programului Pro Ruralis împlinit de Asociația Rotary Club Onești și sponsorii ce au dat viață acestui frumos proiect. Împreună reușim să atingem scopul propus și să ajutăm elevii din mediul rural”, a declarat Ion Stamate, responsabil al acestui proiect.

Menționăm că sponsorul principal al proiectului este Smart Wood România, care din luna septembrie a deschis o fabrică la Onești, unde se speră ca numărul angajaților să ajungă la peste 100. Victor Florin Brazău, General Manager la această firmă a mulțumit de ”oportunitatea oferită companiei de a fi parte a acestui proiect” . El a mai declarat: ”Educația este cea care ne poate aduce la un alt nivel și la o altă direcție a societății. Nu toți dintre noi ne-am născut cu posibilități materiale pentru a ne îndeplini visele și de aceea trebuie ca să fim alături în astfel de proiecte. Având oportunitatea de a fi de un an de zile în municipiul Onești trebuie să sprijinim comunitatea locală și nu să ne plângem că nu putem! Susținem acest proiect pentru educație! Noi suntem foarte mulțumiți de ceea ce am găsit la Onești, de oamenii cu care ne ducem business-ul mai departe”.

Mihaela Geaboc Bădic, președintă a Asociației Club Rotary Onești a menționat:”Știu că elevii care locuiesc în comune fac eforturi foarte mari pentru a urma cursurile școlare la Onești. Este cea mai frumoasă ediție a acestui proiect al nostru prin acordarea a 15 burse lunare elevilor de liceu și a 5 burse lunare pentru elevi de la școlile gimnaziale. Timp de un an ei vor primi aceste burse, care să-i ajute să-și continue studiile. Au fost niște criterii la acordarea burselor: media generală de minim 8.50 la sfârșitul anului școlar, va fi monitorizată frecvența elevilor și rezultate bune în acțiuni de voluntariat”. Pentru ”a pecetlui” buna colaborare din cadrul acestui proiect Mihaela Geaboc Bădic a acordat sponsorului principal o plachetă, ea exprimându-și speranța ca durata de acordare a acestor burse să fie cât mai mare.

”Orice sprijin către școală este unul foarte bun. Comunitatea se poate dezvolta prin oamenii săi și felicit Asociația Rotary Club Onești pentru că a găsit această modalitate de a –i sprijini pe tineri. Noi aici avem viitorul!”, a menționat prof. Mihai Ursachi, director al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Onești. Cuvinte de apreciere asupra acestei inițiative au rostit și profesorii Aliana Ifrim (director al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir”), Maria Stanciu (director al Colegiului Național ”Grigore Moisil”) și elevul Paul Răspopa.PUBLICITATE