Un copil de 3 ani din comuna Plopana, judeţul Bacău, a ajuns la spital în stare gravă, după ce i-a căzut televizorul în cap.

Nenorocirea a avut loc aseară, după ce părinţii lui ar fi plecat în sat pentru a primi pomană de la sateni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, Cătălina Crețu, a declarat, luni, că o fetiță în vârstă de trei ani a fost transportată, duminică după-amiază, la spital, după ce peste ea a căzut un televizor.

Potrivit sursei citate, în momentul în care a avut loc accidentul, copilul și ceilalți cinci frați se aflau în grija unui localnic.

„Este vorba despre un eveniment care s-a întâmplat când cei șase minori se aflau la domiciliu, supravegheați de o persoană de 48 de ani, din localitate. La un moment dat, unul dintre minori s-a urcat pe un dulap pe care era un televizor, s-a dezechilibrat, a căzut dulapul și implicit și televizorul, care a lovit în zona capului o minoră trei ani, care a fost transportată la spital. S-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Cătălina Crețu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Părinții au anunțat că anul trecut aceasta a fost operată, după ce peste ea a căzut un frigider.

„Acum este în stare mai bună, intubată, deschide ochii, față de cum a venit este o evoluție favorabilă. Ea a venit în comă, într-o comă II, nu deschidea ochii, nu vorbea, s-a făcut tomograf în urgență și s-au identificat mai multe leziuni nechirurgicale. A fost transportată în Secția de ATI, pentru tratament și monitorizare. Va rămâne internată, să vedem cum evoluează. De la familie am înțeles că anul trecut a mai avut un traumatism, i-a căzut un frigider în cap. Am înțeles că a avut o intervenție chirurgicală atunci”, a declarat Dan Andronic, medic specialist neurochirugie.

Direcţia Generală de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a deschis o anchetă în acest caz.PUBLICITATE