Trei brăileni sunt cercetați de polițiștii băcăuani pentru înșelăciune prin telefon. Doi dintre ei au fost reținuți, iar unul se află în stare de arest într-un penitenciar din țară.

În baza unei sesizări primite în anul 2013, poliţiştii de investigaţii criminale au început cercetările şi au identificat o persoană de sex masculin, aflată în detenţie într-un penitenciar din ţară, care a reuşit să înşele prin telefon o femeie din Bacău.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul din judeţul Brăila, în timp ce executa o pedeapsă privativă de libertate, ar fi apelat telefonic partea vătămată şi pretinzând că este reprezentantul unei firme de telefonie, a anunţat persoana contactată că a câştigat un premiu de 10 000 de euro, iar condiţia pentru a intra în posesia acestuia era plata prin mandat poştal a unei sume de bani.

PUBLICITATE

Astfel, bărbatul ar fi convins partea vătămată să trimită suma de 2 000 de lei, prin mandat poştal, pe numele unui bărbat de 27 de ani, din Brăila. Acesta, împreună cu un alt bărbat de 29 de ani, tot din Brăila, s-au deplasat la oficiul poştal, de unde au ridicat suma în cauză, de care au dispus conform indicaţiilor primite de la persoana încarcerată.

Tot din investigaţii, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză, ar fi contactat alte două persoane, din județele Bacău şi Vâlcea, de la care ar fi primit suma totală de 23 000 de lei.

Cei doi brăileni de 27 și 29 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.
În continuare poliţiştii continuă cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Prostimea care are bani ii arunca pe fereastra! Cat de idiot sa fii sa crezi ca ai castigat desi n-ai participat la niciun concurs! Nu e pacat ca a pierdut banii ca oricum ii prisoseau.

LĂSAȚI UN MESAJ