17 aprilie 2024
Fapt diversRomânia SurprinzătoareO femeie căreie i s-a extras o tumoare de 4,5 kilograme a...

O femeie căreie i s-a extras o tumoare de 4,5 kilograme a născut un băiețel

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost martorul unei reușite medicale remarcabile, într-un caz cu totul special. Vineri, reprezentanții spitalului au anunțat cu bucurie că o tânără însărcinată, căreia în vara aceasta i-a fost extrasă o tumoră impresionantă de 4,5 kilograme, a adus pe lume un băiețel sănătos cu o greutate de 3 kilograme, prin operație cezariană.

Evenimentul a avut loc în luna iunie, când o echipă medicală dedicată, formată din medici specializați în obstetrică-ginecologie și anestezie și terapie intensivă, a intervenit pentru a extrage tumoră masivă de la o pacientă în vârstă de 32 de ani, aflată în aproape 14 săptămâni de sarcină.

Reprezentanții spitalului au transmis vestea pe pagina de Facebook a instituției, exprimându-și bucuria pentru evoluția favorabilă a ambelor vieți. Tânăra mămică și nou-născutul au fost externați cu bine, după o perioadă de monitorizare atentă din partea echipei medicale.

Echipa medicală responsabilă pentru succesul intervenției a fost una bine coordonată, având membri specializați în diferite domenii ale medicinei. Dr. Popa Adrian, medic primar în Obstetrică-Ginecologie, dr. Onel Cristina, medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, și dr. Panda Bianca, medic rezident în Obstetrică-Ginecologie, au fost cei care au condus operația cezariană, asistați de asistentul medical principal instrumentar Cozma Geta.

De asemenea, echipa de Anestezie și Terapie Intensivă a fost reprezentată de dr. Nicolescu Amalia, medic primar ATI, și asistentul medical principal Margău Corina. Din departamentul de Neonatologie, care a avut grijă de evoluția și buna stare a nou-născutului, au făcut parte dr. Burdan Dorina, medic primar în neonatologie, și asistentul medical principal Sărmaș Lucica.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri