O femeie de 41 de ani a murit, miercuri, după ce s-ar fi aruncat din ambulanţa cu care era transportată către spital, după un accident, informează televiziunile de știri.

Potrivit medicului Georgiana Andronic, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bacău, femeia de 41 de ani fusese preluată de un echipaj de pe Calea Moldovei, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce ar fi intrat cu maşina într-un gard, iar în timpul transportului la spital, pacienta s-a aruncat din ambulanţă.

“În jurul orei 02.30 a venit un apel la 112, pentru o persoană ca agitată, care a intrat cu maşina într-un gard, pe Calea Moldovei, din municipiul Bacău. S-a deplasat la faţa locului un echipaj, asistent cu ambulanţier, care a preluat pacienta de la echipajul de Poliţie, aşezând-o în ambulanţă. În timp ce se deplasa spre spital şi în timp ce asistenta medicală completa date despre pacientă, aceasta s-a aruncat din ambulanţă şi şi-a produs un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conştienţă. Pacienta a fost transportată la Spitalul Judeţean Bacău, de aceeaşi ambulanţă. A decedat la spital, dimineaţa”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Georgiana Andronic, medic în cadrul SAJ Bacău.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că în cazul femeii de la Bacău care a murit după ce a căzut din ambulanța cu care era transportată la spital este vorba despre ”o încălcare flagrantă a regulilor”, iar ”pedeapsa trebuie să fie pe măsură”.

”Regulile sunt foarte clare: pacientul nu are voie să fie lăsat singur pe targă în spatele mașinii. Este o încălcare flagrantă a regulilor. Acum doi ani s-a întâmplat un caz similar în Caraș-Severin, deci și asta ar fi trebuit să fie o învățătură de minte. Dar, trecând peste orice, este foarte clar că regulile nu s-au respectat. Din păcate, o persoană a decedat, pedeapsa trebuie să fie pe măsură. De altfel, există o echipă a Departamentului pentru Situații de Urgență care coordonează operațional serviciile de ambulanță la Ambulanța Bacău pentru a face o anchetă. Cu siguranță, am vorbit și cu domnul Raed Arafat, se va face o plângere penală”.

Femeia era de câţiva ani, profesoară de religie la o şcoală din Bacău. Medicii de pe Ambulanţă spun că avea un comportament ciudat atunci când au preluat-o. Paznicul unui restaurant a chemat ajutoare.