19 aprilie 2024
Zona zeroNew PressO experiență nouă: școala online

O experiență nouă: școala online

Cu toții am auzit de noul virus, pentru că tuturor ne-a schimbat viețile. De când am fost anunțați că nu mai mergem la școală o vreme, profesorii s-au gândit la metode de a lua legătura cu noi, în scopul de a relua studiul și au apelat la platformele online.

  Din punctul meu de vedere, școala online sună ca o idee foarte interesantă, dar în realitate nu este chiar așa de bună. Sunt multe aspecte care îmi plac, dar și aspecte care nu îmi plac. Spre exemplu, îmi place foarte mult că poți să te conectezi la o oră chiar din confortul casei tale sau faptul că nu trebuie neapărat să îți faci părul sau să te pregătești în alte feluri, deoarece poți alege să nu îți pornești camera video. Sunt și defecte cum ar fi vocea întreruptă din cauza unei conexiuni slabe de internet.

  Profesorii mei au folosit, pentru realizarea orelor, două platforme: Zoom și Discord. Consider că sunt două alegeri foarte bune, deoarece Zoom este special conceput pentru videoconferințe, iar Discord este foarte ușor de folosit și o platformă bună pentru apeluri de grup.



  Sincer, prefer școala obișnuită, deoarece este mai ușor să urmărești un profesor, atunci când ești în clasă, fără întreruperi. De asemenea, poți să stai cu prietenii tăi. O altă problemă a școlii online este faptul că trebuie să stai 3-6 ore cu ochii într-un ecran.

  Dacă aș da niște sfaturi tuturor profesorilor ca școala online să fie mai eficientă, ar fi să stea cât mai aproape de sursa lor de Internet, pentru a avea o conexiune bună și să încerce să vorbească cât mai clar, direct în microfon.

  Până acum, nu am avut probleme mari cu școala online și o văd ca o alternativă bună pentru școala tradițională în astfel de situații de criză. Trebuie să conștientizăm că, deocamdată, acesta este cel mai bun mod de a ne proteja pe noi, cât și pe ceilalți. Trebuie să rămânem pozitivi, uniți și să respectăm tot ceea ce ni se recomandă, pentru a trece cu bine peste această perioadă.

  Eduard Scarlat, clasa a VII-a, elev la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri