O delegatie a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a ajuns, vineri, in comuna Colonesti. E vorba despre prof. Philip Alston – Raportor Special ONU pentru saracie extrema si drepturile omului, Christiaan van Veen, consilier al Raportorului Special, Junko Tadaki, de la inaltul Comisariat pentru Drepturile Omului, si Voica Pop, Specialist in Protectia Copilului al UNICEF.

Voica Pop a mai vizitat judetul Bacau, in diverse etape ale proiectelor derulate in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Consiliul Judetean Bacau.

“Aceasta delegatie a vizitat Școala Generala «Smaranda Apostoleanu» din Colonesti, unde specialistii au discutat cu reprezentantii primariei, cu profesorii, elevii si parintii despre problemele cu care se confrunta comunitatea pe linie de saracie si drepturile omului”, a declarat primarul Valentin Mirzac.

Au fost prezentate date privind starea economica a localitatii si problemele sociale pe care le genereaza lipsa locurilor de munca, multi parinti fiind nevoiti sa-si lase copiii in grija rudelor si sa mearga la munca in strainatate.

Dupa aceste discutii, specialistii au vizitat doua familii care sunt monitorizate in cadrul programului “Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii” si ale caror probleme au fost rezolvate cu sprijinul UNICEF.

De la Colonesti, raportorii au plecat spre Rachitoasa, comuna prinsa, de asemenea, in proiectul de incluziune sociala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ