Dincolo de proiectele mari de investitii, municipiului Bacau ii lipseste ceva esential: strazi bune. Cu exceptia celor care traverseaza orasul de-a lungul drumului european, celelalte strazi sunt pline de gropi, canale sau brazdate de lucrari temporare, care nu se mai incheie.

Asfaltata in iunie 2013, strada Narciselor a devenit din nou o covata. In lipsa centurii, nici continuarea ei, Calea Dr. Alexandru Safran care ajunge pâna la Centrul de Afaceri, n-a avut parte de un tratament mai bun din partea timpului sau a traficului.

Din nou, strada este bombardata de gropi, iar trecerea la nivel cu calea ferata nu este mai lina, nefiind reparata in ultimii ani macar cât s-a reparat la trecerea de la bariera de la politie. Asa se face ca desi a devenit tot o varianta ocolitoare, este una care se degradeaza din ce in ce mai repede. La aceste doua drumuri nu s-a intervenit cu lucrari la infrastructura pentru a face fata unui trafic in crestere, de mare uzura si tonaj, pentru a le largi macar acolo unde inca e posibil.

PUBLICITATE

Fata de alte strazi pe care s-a mai facut macar asfaltare la punga, aici n-a fost cazul nici de asa ceva.

Primaria Bacau are semnat un contract cu societatea de drumuri Bloc Bac, careia ii deconteaza, in limita sumei de 220 mii lei lucrarile de asfaltare la rece pe care le face in municipiu. Dar, pentru aceasta strada nu s-a facut o solicitare, macar pentru o plombare temporara.

Pe lista de investitii din acest an nu apare vreo modernizare a acestor doua strazi, Narciselor sau Dr.Alexandru Safran. Dar, modernizarea drumului care duce pâna la Centrul de Afaceri a fost prinsa pe bugetul din anul 2015. Aceasta, alaturi de Calea Bârladului, Calea Romanului si strada Tecuciului urmau sa aiba parte de un studiu de fezabilitate si proiectare pentru a fi reabilitate pe fonduri europene, lucru care nu s-a intâmplat pâna acum.

Desi am solicitat viceprimarului cu atributii de primar Ilie Birzu un punct de vedere cu privire la modul in care arata aceasta strada si daca va intra intr-un program de reabilitare, acesta nu ne-a oferit un raspuns.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Buna Ziua,alt exemplu ar fi logica cu care Primaria Bacau face 2 km de canalizare pe str. Constantin Musat pe teren liber fara constructii iar pe str.Alexandru Safran acolo unde sunt emise aut.de construire NU,cu toate ca exista un dosar depus in 2015 si 2016,cu 35 din 54 de proprietari din zona (autentificat la notariat) care doresc a construi daca ar avea utilitati.

LĂSAȚI UN MESAJ