Vasile Osmache si Constantin Chiriac, varul sau, amândoi din Negri, l-au reclamat pe primarul Eugen Dumea, invinuindu-l de abuz. Osmache arata ca are 200 de capre si a incheiat un contract de inchiriere pentru 30 hectare de pasune.

“Au venit patru masini si un excavator ca sa ne demoleze stâna. Erau politistii comunali din Rosiori, Traian si Negri, impreuna cu domnul primar, care a zis sa plecam pentru ca nu avem ce sa cautam pe terenul primariei. Eu am platit 800 de lei pentru acest teren!” afirma Vasile Osmache si scoate din geanta o factura.

Stâna e o constructie din paianta, cu doua camere si un hol, “dar e provizorie, nu are fundatie si nu era nevoie de autorizatie.” Cei doi sustin ca de 20 de ani isi cresc caprele acolo si nimeni, pâna acum, nu i-a deranjat.

Eugen Dumea, primarul comunei Negri, nu-i contrazice: “Eu am dat o dispozitie de primar in acest sens deoarece ei au construit fara autorizatie. Au inceput sa ridice o stâna in urma cu 15 ani si treptat au ajuns sa-si faca o casa. Si-au luat teren cât au vrut – ocupa un hectar – si au facut ce au vrut!”.

Stâna are vita de vie si alei de beton

Terenul apartine primariei, explica Eugen Dumea, adaugând ca familia Osmache nu a respectat nicio norma si ca a fost reclamata mereu de cetateni ca le distruge recoltele.

“Daca au inchiriat teren pentru a-si paste caprele, asta nu inseamna ca au voie sa construiasca pe pasune. Nu au autorizatie de constructie si nici nu vor obtine deoarece terenul nu este de vânzare”, sustine edilul.

O stâna este o constructie provizorie, amenajata primavara, in mai, si dezmembrata in decembrie. “Vasile Osmache are, intr-adevar, o stâna si nimeni nu are nimic cu el pâna pe 28 noiembrie. Tatal lui, insa, incalca legea. Gh. Osmache are o gospodarie in toata regula, cu vita de vie, pomi, trotuare si alei de beton, grajduri pentru animale, imprejmuita cu gard.

Primarii dinaintea mea au tolerat neregulile, dar eu nu voi face asa ceva. E momentul sa intre in legalitate”, declara Eugen Dumea. Familia Osmache a primit un termen de 10 zile ca sa-si mute constructia de pe terenul primariei, iar daca nu se va conforma, autoritatile o vor demola cu buldozerul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  • DE 15 ANI TOT GRESESTE, A CONSTRUIT PE TERENUL PUBLIC AL COMUNEI FARA SA FIE PROPRIETAR AL TERENULUI, FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE, EL NU PLATESTE IMPOZIT NICI UN LEU . DE CE ? NOI PLATIM IMPOZITE, TAXE PE TROPRIETATILE NOASTRE DAR EI DE CE NU .

 1. Un prostan de primar cica el e legal. Parca toti au otorizatie. pun pariu ca si in orase sunt cladiri fara acte. ca de omul nu are bani pentru toate taxele care te costa mai mult decit o casa. cred ca acest nimic de primar are boala pe cioban ca nu cotizeaza. sa moara el ca este legal. ce primar este legal niciunul din toata tara asta saraca. un parazit social.

  • ESTE UN PRIMAR CARE A FOST VOTAT DE 630 DE CETATENI CARE VOR DREPTATE SI CARE VOR SA TRAIASCA IN COMUNA LUI IN LINISTE FARA AMENITARI DIN PARTEA LUI OSMACHE SI CHIRIAC .

  • Domnule Antonecu noi de ce platim impozite si familia Osmache de ce nu platesti, primarul face dreptate, respecta legea si noi cetateni din comuna il sustinem in tot ce face, de cand a venit la conducerea comunei Negri se cunoaste ca vrea sa faca ceva pentru noi .

 2. AVENIT MOMENTUL SA IA CINEVA MASURI SI CU ACESTI CETATENI CERTATI CU LEGIILE DIN ROMANIA CARE PANA ACUMA NU LE-A RESPECTAT. AICEA MA REFER CA PANA ACUMA FAMILIA OSMACHE SI CHIRIAC FACEAU EI LEGEA PRIN COMUNA, BATEAU,AMENITAU CETATENI CHIAR SI PE AUTORITATIILE LOCALE(POLITIE, PRIMAR, VICEPRIMAR) , EI AU AMENZI DE PLATIN LA PRIMARIE IN VALOARE DE 12000 RON . EI PASTEAU CAPRELE PRIN RECOLTELE OAMENILOR SI II AMENITAU CA DACA SE DUC LA POLITIE AU DE AFACE CU EI . LA POSTUL DE POLITIE DIN NEGRI SUNT CAM 80 DE RECLAMATI . DE ANUL TRECUT CAND SA SCHIMBAT CONDUCEREA PRIMARIEI, IN COMUNA ESTE LINISTE SI FAMILIA OSMACHE SI CHIRIAC SA-U MAI LINISTIT SI NU LE CONVINE CA NU MAI FAC CE VOR EI . DE EXEMPLU SAPTAMANA TRECUTA CHIRIAC CONSTANTIN A FOST PRINS DE POLITIA DIN COMUNA CA CONDUCEA FARA PERMIS SI I-SA SACUT DOSAR PENAL .

 3. ART. 2

  Autorizatia de construire constituie actul de autoritate al administratiei locale pe baza caruia se asigura aplicarea masurilor prevazute de lege referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea si functionarea constructiilor. Autorizatia de construire se elibereaza in temeiul si cu respectarea documentatiilor de urbanism si amenajare a teritoriului, aprobate potrivit anexei, care face parte integranta din prezenta lege.

  ART. 3

  Autorizatia de construire se elibereaza pentru:

  lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere sau reparare a cladirilor de orice fel;
  lucrari de construire, reparare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, ce urmeaza a fi efectuate la constructii reprezentind monumente si ansambluri istorice, arheologice, de arhitectura, arta sau cultura, inclusiv cele din zonele lor de protectie;
  lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere sau reparare privind cai de comunicatie, dotari tehnico-edilitare subterane si aeriene, imprejmuiri si mobilier urban, amenajari de spatii verzi, parcuri, piete si celelalte lucrari de amenajare a spatiilor publice;
  foraje si excavari necesare studiilor geotehnice si ridicarilor topografice, exploatari de cariere, balastiere, sonde de gaze si petrol, precum si alte exploatari;
  constructii provizorii de santier necesare executiei lucrarilor de baza, daca nu au fost autorizate o data cu acestea;
  organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;
  lucrari cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si in spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame.

  ART. 4

  Autorizatia de construire se elibereaza de prefecturi sau primarii, dupa cum urmeaza:

  prefecturile, cu avizul primariilor, pentru investitiile care se aproba de Guvern; pentru lucrarile publice, lacasurile de cult, constructiile pentru industrie, comert, prestari de servicii, social-culturale si speciale, care se executa in sate; precum constructiile si lucrarile de orice fel care se executa in afara localitatilor, cu exceptia celor de la lit. d);
  primariile municipiilor sau oraselor, pentru constructiile si lucrarile de orice fel din localitati, cu exceptia investitiilor care se aproba de Guvern;
  Primaria municipiului Bucuresti, pentru constructiile si lucrarile prevazute la lit. a) si b) si primariile sectoarelor municipiului Bucuresti, pentru constructiile de locuinte si anexele gospodaresti ale acestora;
  primariile comunelor, pentru constructiile de locuinte si anexele gospodaresti ale acestora, din satele componente, precum si pentru anexele exploatarilor agricole situate in extravilan. Se excepteaza de la autorizare anexele cu caracter temporar ale exploatarilor agricole situate in extravilan.

  ART. 5

  Cererea de eliberare a autorizatiei de construire va fi insotita de certificatul de urbanism, emis de organele prevazute la ART. 4. Certificatul de urbanism trebuie sa cuprinda elemente privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor.

  • Art. 7. – (1) Autorizatia de construire se emite in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii, pe
   baza documentatiei depuse la autoritatile prevazute la art. 4, care va cuprinde:
   a) certificatul de urbanism;
   b) dovada titlului asupra terenului si/sau constructiilor;
   c) proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii;
   d) avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin certificatul de urbanism;
   e) dovada privind achitarea taxelor legale.
   (11
   ) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru constructiile reprezentand anexele gospodaresti ale
   exploatatiilor agricole termenul de emitere a autorizatiei de construire este de 15 zile de la data

 4. vezi ca mai sant si alte nereguli si an poiana luati masuri pana nu vin cu televiziunea o neregula exista pe strada spre daminesti la francu stefan vecin cu husanu anton

LĂSAȚI UN MESAJ