Despre „distrugerea libertatii in numele libertatii” in viziunea lui Gabriele Kuby

Dupa ce ecourile cântarilor Sfintei Liturghii s-au stins, miercuri, seara, in Biserica „Sfintii Petru si Paul” din Bacau, credinciosii au ramas pe locuri in asteptarea inceperii evenimentului anuntat pentru ora 19,00. Lansarea de carte si conferinta ce urmau sa se desfasoare sub privirile blajine ale sfintilor aduceau o oarecare neliniste in rândul spectatorilor, fie ei tineri ori batrâni.

Sociologul german Gabriele Kuby a venit in Bacau sa le vorbeasca bacauanilor despre „gender” – o ideologie fabricata in Occident cu unicul scop de a distruge valorile traditionale crestine. Cercetatoarea se afla intr-un turneu de promovare a ultimului sau volum, „Revolutia sexuala globala. Distrugerea libertatii in numele libertatii”, aparitie editoriala ce a vazut lumina tiparului, si in România, in acest an, la Editura Sapientia din Iasi, participând la conferinte in orasele Constanta, Iasi, Bacau si Bucuresti.

PUBLICITATE

In tot acest periplu, ea a fost insotita de biolog dr. Alexandru S. Bologa, reputat cercetator specializat in biologie marina, care, de aceasta data, si-a folosit cunostintele de limba germana pentru a traduce ceea ce el insusi a numit „o carte extrem de profunda, cu un impact covârsitor asupra cititorului.” El a asigurat dialogul dintre autoare si public in cadrul conferintelor sustinute de Gabriele Kuby pe tema „Gender : o amenintare ascunsa la adresa familiei si a societatii?”, un subiect sensibil care devine de actualitate in procesul de aderare a României la Uniunea Europeana.

„O carte care m-a cutremurat”

In deschiderea conferintei din Bacau, parintele-decan Isidor Dâsca a recunoscut faptul ca „am citit aceasta carte pe nerasuflate si m-am cutremurat. Este vitala cunoasterea acestui fenomen pentru a ne putea apara mai bine valorile noastre traditionale, crestine si românesti.”

Prezentarea autoarei a fost facuta de catre parintele profesor dr. Stefan Lupu de la Institutul Teologic din Iasi. Acesta afirma, facând trimitere la tema dezbaterii: „Mai important decât titlul volumului este subtitlul acestuia – «Distrugerea libertatii in numele libertatii». Noi, românii, ne-am bucurat, in decembrie 1989, când ne-am recâstigat libertatea, dar nu ne dam seama ca suntem pe punctul de a o pierde din nou in fata acestei noi ideologii, «gender», mult mai periculoasa decât national-socialismul sau comunismul.”

Tumultosul secol XX

A urmat la microfon Gabriele Kuby care, cu experienta unui cercetator si sufletul unui crestin, a pornit in prezentarea fenomenului care a cuprins lumea civilizata. „In perioada in care tancurile sovietice zdrobeau sub senile «Primavara de la Praga», iar Berlinul era sfâsiat in doua de un Zid, si nimeni nu-si dorea sa traiasca in Est, un grup de tineri din Occident au pus bazele a ceea ce mai târziu s-a numit «gender»”, si-a inceput expozeul Gabriele Kuby.

Cu dovezi pertinente si date istorice bine documentate, doamna Kuby si-a purtat auditoriul prin tumultosul secol XX, demonstrând cum fenomenul „flower-power”, miscarea radical-feminista si revolutia sexuala si-au contopit ideile intr-un curent „gender” care, sub pojghita unei presupuse egalitati intre sexe, si-a propus sa loveasca in valorile traditionale precum familia sau credinta, ignorând realitati stiintifice, incercând sa impuna noi reguli de convietuire in care minoritatile sexuale sa prevaleze in fata majoritatii.

Apologetii acestui curent declara sus si tare declinul a ceea ce se numeste familie traditionala, considerând acest concept desuet si retrograd. „S-a ajuns in punctul in care se doreste ca elevii, in scoli, sa fie invatati sa nu mai foloseasca cuvinte ca «tata» si «mama», acestea urmând a fi inlocuite cu titulaturile «parintele nr. 1» si «parintele nr. 2»”, a tinut sa aminteasca Gabriele Kuby, spre stupefactia audientei.

Ea demonstreaza ca toate acestea au devenit posibile datorita faptului ca tinerii care au pornit aceasta „revolutie” se regasesc acum printre factorii decizionali din conducerea unor institutii precum Uniunea Europeana sau Organizatia Natiunilor Unite. Oricât de pesimiste ar fi prognozele viitorului apropiat, autoarea a tinut sa sublinieze faptul ca, in mai multe tari europene, au inceput sa se auda si glasurile celor care militeaza pentru valorile familiei crestine, prin care libertatea inseamna si responsabilitati, nu doar exercitarea bunului plac.

„Am scris aceasta carte pentru a arunca o lumina asupra acestui fenomen, astfel ca oamenii sa-l vada asa cum este. Gender-ismul pare solid, si poate chiar este, insa, cu siguranta, natura si credinta, Dumnezeu insusi, sunt mai puternice.”
Gabriele Kuby, autoarea cartii

Un eveniment unic

Cei prezenti i-au rasplatit eforturile cu aplauze indelungi, printre ei numarându-se si tinerii elevi ai Colegiului National Catolic „Sf. Iosif” veniti la eveniment impreuna cu directorul lor, pr.dr. Anton Saboanu. La finalul conferintei, Gabriele Kuby s-a intretinut cu spectatorii oferind autografe pe noul sau volum. Astfel, s-a incheiat o actiune organizata de Episcopia Romano-Catolica de Iasi, Parohia Romano-Catolica „Sfântul Nicolae” si Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi, un eveniment menit sa cutremure fiinte, sa trezeasca gânduri, dar si sa arunce o raza de speranta asupra unui secol din ce in ce mai zbuciumat.

Gabriele Kuby a studiat sociologia. A activat timp indelungat ca traducatoare. In 1997, s-a integrat in Biserica Catolica. De atunci, a publicat 11 carti, care sunt traduse in opt limbi. Deja, din 2006, a prezentat cartea Die Gender – Revolution – Relativismus in Aktion (Revolutia gender – Relativismul in actiune) prima analiza critica a acestei ideologii noi.

Cartea de fata documenteaza punerea in aplicare globala a genderism-ului. Lectorul recunoaste strategiile in urma decaderii structurilor portante ale casatoriei si familiei. Cartea a fost tradusa, pâna in primavara anului 2014, in limbile poloneza, ungara, croata, slovaca si ceha. Ca publicista si conferentiara, Gabriele Kuby este o voce care spune ceea ce considera ca adevarat, fara a se supune tabú-urilor postmoderne ale corectitudinii politice. Este mama a trei copii.

„Eu descriu revolutia sexuala globala, care este pe punctul de a distruge sistemele de valori transmise ale tuturor culturilor si religiilor; precursorii ideali de la Revolutia Franceza pâna la ideologia gender postmoderna a unei Judith Butler; promovarea agendei revolutionare de catre elitele politice internationale; aspiratiile totalitare dupa cum devin vizibile in documentele programatice ale Principiilor Yogyakarta; aplicarea concreta a ideologiei gender in societate pâna la modificarea motivata politic a limbii; epidemia pornografiei, de care copiii si tinerii nu mai pot fi protejati; miscarea homosexualilor ca motor activist al acestei revolutii.”
Gabriele Kuby, autoarea cartii

„Doamna Kuby este o luptatoare viteaza impotriva ideologiilor care vizeaza, in cele din urma, o distrugere a omului.”
Papa Benedict al XVI-lea

„Am citit cartea cu sufletul la gura si socat mental.”
prof. Edith Düsing, profesor de Istoria Filosofiei si a Culturii

„Autoarea arata in cartea ei ca atacul colosal cu care avem de-a face astazi nu este un accident si o moda, ci parte a unui plan global, a unei strategii mondiale care vizeaza si cauzeaza modificari fundamentale ale omului, ale societatii prin modificari fundamentale ale intelegerii si trairii sexualitatii umane. Ea demasca adevarul asupra ideologiei gender, in mod foarte similar cum au demascat adevarul asupra ideologiei gender, in mod foarte similar cum au demascat Kolakowschi si Soljenitin adevarul despre comunism.”
dr. Dariusz Oko, Facultatea Filosofica a Universitatii Pontificate „Ioan Paul al II-lea” din Cracovia

„O data cu aparitia cartii nimeni nu mai poate spune: despre aceasta nu am stiut nimic – despre o revolutie care ar vrea sa insemne libertate si, de fapt, nu inseamna altceva decât dictatura.”
Katrin Krips – Schmit, Die Tagespost (6.10.2012)

[wonderplugin_gallery id=”54″]

Liviu Maftei
Roxana Neagu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ