Un inedit concurs de cultura generala a avut loc in municipiul de pe Trotus prin parteneriatul pe care Filiala Judeteana Bacau a Asociatiei Nevazatorilor din România il are cu Biblioteca Municipala “Radu Rosetti” din Onesti. Acest concurs a avut tema “Mitologia greaca” si s-a bucurat de participarea mai multor concurenti nevazatori din tot judetul Bacau. Astfel, in fata unui numar mare de spectatori au raspuns intrebarilor adresate de catre referentul Bogdan Florin Basarab concurentii Mihai Furtuna, Angela Roca, Liliana Rotaru (toti din municipiul Bacau), Luminita Tarlungeanu si Mirela Palade (ambele din Onesti), Viorel Zvânca din Moinesti si altii.

Desi a avut  trei intrebari din domeniul teoretic si o proba de creativitate, concurentii au facut dovada ca tema acestui concurs a fost foarte interesanta si prin raspunsurile pe care le-au dat s-a ajuns la baraj pentru desemnarea câstigatorului. Dupa mai multe runde de intrebari a fost desemnata câstigatoare a concursului bacauanca Liliana Rotaru in timp ce Luminita Tarlungeanu din Onesti s-a clasat pe locul al doilea. 

Daca pe parcursul desfasurarii ineditei intreceri ne-am putut bucura de  faptul ca fiecare concurent s-a straduit sa prezinte zeii mitologiei “vechii  Elade” – Grecia, un moment  incântator al acestui concurs a fost momentul artistic sustinut de catre Elena Dumitru, ce a interpretat un indragit cântec popular (“Nu mai plângeti ochi iubiti”).

Prezenta parintelui protopop Ioan Bârgaoanu, de la Protoieria Onesti a adus o lumina deosebita acestui eveniment, desfasurat la Filiala “Cosânzeana” a bibliotecii onestene, el maturisind ca “fiecare avem suferinta si neputinta noastra si apreciez ca nevazatorii au darul de a simti altfel viata”. In sprijinul nevazatorilor, parintele Ioan Bârgaoanu a propus realizarea unui parteneriat cu Protoieria Onesti, prin care la Capela Spitalului Municipal sa fie savârsita Sfânta Liturghie pentru  aceste persoane si sa fie organizate si alte evenimente.

“Aveti o lumina cu mult mai mare in sufletul dumneavoastra si va simtim aproape”, a mentionat  parintele Ioan Bârgaoanu la finalul acestui concurs. Mentionam participarea la evenimentul de la Onesti a presedintei Filialei Judetene Bacau  a Asociatiei Nevazatorilor, Laura Damian si a secretarului executiv al acestei filiale, Elena Popa, dar si prezenta a peste 150 de spectatori care au urmarit cu mult interes ineditul concurs.  
 


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ