Se incheie 12 ani de guvernare liberala in Bacau. Unii spun ca lucrurile nu ar trebui privite politic, ci doar prin prisma interesului cetateanului. Insa de multe ori am avut cu totii impresia ca interesul cetateanului a stat sub papucul intereselor unor grupuri adunate in jurul Puterii locale. Este la latitudinea fiecaruia dintre noi sa aprecieze daca ultimii 12 ani au lasat ceva bun in urma pentru noi, platitorii de taxe si impozite locale.

Unii spun ca Bacaul nu a mai evoluat deloc. Altii spun ca lucrurile rele – vezi proiectele nefinalizate – estompeaza lucrurile bune care s-au facut. Insa cum apreciaza fiecare dintre noi, si noi toti laolalta, s-a vazut cel mai bine la alegerile de la 5 iunie. Cei care au fost la vot au considerat ca ceva trebui schimbat. Cei care n-au fost la vot sa taca, parerea lor nu mai conteaza.

Cei care isi incheie mandatul acum spun, si isi asuma meritul, ca Bacaul nu este nicidecum in urma Bârladului, ci este pe locul 2 in Moldova, dupa Iasi, ca potential economic si bugetar. Lucru relativ greu de verificat de catre un nespecialist si oarecum greu de crezut daca analizezi sumar economia locului, comparativ cu, sa zicem, anii ’90. Adica, industrie, somaj, potential de noi locuri de munca, PIB pe cap de locuitor, etc.

PUBLICITATE

Sa zicem ca o schimbare era necesara, mai ales ca ultimii patru ani Primaria a fost un haos, cu un primar ba inchis, ba mai mult pe la instante, cu denunturi la DNA, cu functionari in conflict, cu interdictii juridice de a comunica unii pe alti. Un balamuc curat. De saptamâna viitoare vom avea un aparat administrativ nou, cu executiv si legislativ. Consiliul Local pare echilibrat, asa ca poate nu se va marja pe orgolii de partid, ci chiar pe interese comunitare. Sunt multe proiecte de dus la capat si multe altele care ar trebui sa ridice nivelul vietii in Bacau. Poate va fi bine. De câtiva bani speranta…


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Promisiuni…….domnule ! Dupa 25 de ani de jaf – indiferent de partid,- din locul 8 pe tara, am ajuns pe 20. Vezi, nici la actualitatile meteo, pa harta nu mai apare Bacaul. TOT INAINTE !.

LĂSAȚI UN MESAJ