Ca sa scape de singuratate, o batranica din Bacau a apelat la o familie gasita prin intermediul anunturilor publicitare din ziar. La inceput, Elena Cucu a fost incantata de sotii Bilu si a fost de acord sa le lase acestora locuinta si bunurile. La mai bine de o luna de la semnarea actului, septuagenara a ajuns la concluzia ca a facut cea mai mare greseala din viata.

Elena Cucu a ramas singura pe lume la inceputul anului 2006. Atunci i-a murit sotul si in afara de cativa vecini nu i-a mai trecut nimeni pragul. aEu sunt foarte bolnava, se plange tanti Elena. La 78 de ani, nici nu ai cum sa fii altfel. Am diabet, sunt bolnava si de inima! La cateva luni de la moartea sotului meu m-a apucat o disperare crunta. Ma gandeam ca o sa mor in casa si nu o sa aiba cine sa ma ingroape crestineste”. Rapusa de singuratate si teama pentru viitor, Elena Cucu a luat o decizie curajoasa. aM-am gandit sa caut o familie tanara, serioasa, fara locuinta, care sa aiba grija de mine cat timp mai fac umbra pe fata pamantului, urmand ca dupa moartea mea sa intre in posesia apartamentului si a bunurilor din el. M-am uitat la anunturile din ziar si am optat pentru un numar de telefon. Am sunat si mi-a raspuns o femeie. Avea o voce frumoasa, care m-a uns la inima. I-am spus sa ne vedem si la ochi si i-am explicat ce vreau. A fost incantata de propunerea mea”, povesteste septuagenara. La sfarsitul lunii ianuarie s-a consumat prima intalnire dintre Elena Cucu si sotii Bilu. Batranica recunoaste ca la prima vedere i-au placut cei doi tineri. Asa ca s-a decis destul de rapid sa faca acte cu ei. aIn ziua de 22 februarie a venit notarul la mine pentru ca eu nu ma pot deplasa. Cu el au mai fost doua doamne de la Asistenta Sociala si doi martori, vecini de-ai mei. Am semnat contractul de intretinere. Tinerii au fost de acord cu toate clauzele prevazute in el, adica sa aiba grija de mine, sa-mi plateasca cheltuielile curente cand eu nu sunt in stare, sa-mi cumpere medicamente si sa ma inmormanteze. De fata cu notarul le-am zis sa nu-si bata joc de mine. Sa ma ingrijeasca si sa fie corecti”, mai spune Elena Cucu.

Copiii de suflet i-au intors spatele batranei

Femeia sustine ca in perioada imediat urmatoare sotii Bilu s-au comportat exemplar. O vizitau, o ajutau la cumparaturi sau curatenie, ii spuneau amamaita”. aIn timp, s-au schimbat lucrurile. El a inceput sa nu mai vina in vizita, iar ea m-a dezamagit cumplit. Nu m-am putut abtine si i-am spus ce ma nemultumeste. N-au mai pus piciorul la mine. Ultima oara i-am vazut pe 13 martie. De atunci n-au mai dat nici un semn de viata. Am facut o mare greseala si acum nu stiu cum sa fac sa o repar. Am vrut sa fac un bine si cu ce m-am ales?! Am vorbit cu ei si le-am pus in vedere ca o sa stric actul. Stiti ce mi-a spus Marius? Sa-i dau banii pe care i-a platit pentru actele notariale”, se plange batrinica. Elena Cucu spune ca a fost totusi inspirata ca nu a facut act de vanzare-cumparare care nu poate fi atacat. Asa, contractul de intretinere poate fi anulat, dar numai in instanta. aAm inteles ca am nevoie de avocat si nu am bani sa-l platesc. Nu stiu cum o sa ma descurc!”, spune femeia.

aMai bine dator la banca, dar am liniste!”

De cealalta parte, Marius Bilu spune ca in viata lui nu a mai intalnit o femeie ca Elena Cucu. aDupa trei saptamani nu i-a mai convenit de noi. Pe sotia mea a facut-o in fel si chip, iar pe mine m-a blestemat. Am incercat sa o inteleg ca este batrana si bolnava, dar nu s-a mai putut. In viata mea nu mi s-a spus vorbe atat de grele cum au fost cele rostite de doamna Elena. Mai bine imi cumpar locuinta cu imprumut de la banca. Platesc 20-30 de ani, dar am liniste”, ne spune Marius. Barbatul sustine ca stie de intentia septuagenarei de a strica actul, dar nu-i pasa. aSa-mi dea suma de 40 milioane cheltuita pentru actele notariale si nu mai am nevoie de nimic. Ca sa strang banii acestia am mancat paine uscata”, declara barbatul.Scris de Lili Adochitei

Alte articole