O eleva a Colegiului National de Arta din Bacau a obtinut al doilea loc in competitia mondiala DanceStar – World Dance Masters, a carei finala s-a desfasurat in Croatia, intre 28 mai – 1 iunie.

Andra Romascanu este in clasa a opta, la grupa de balet a Simonei Baicu si a participat in competitie cu baletul Quitri din Don Quijote, la sectiunea „junior”, dedicata balerinelor cu vârsta cuprinsa intre 13 si 16 ani.

Andra danseaza de scurt timp: abia din clasa a cincea s-a apucat de balet, dupa ce a renuntat la atletism.

A facut si teatru si canto si a fost si o ora la handbal, dar nu i-a placut. Pentru concursul din Croatia, s-a pregatit câte trei-patru ore pe zi, dar spune ca nu s-a stresat prea mult, pentru ca nu avea mari sperante. Dealtfel, pâna când nu si-a auzit numele strigat in sala de festivitati, nu si-a imaginat macar ca ar putea obtine un loc pe podium. Totusi, recunoaste ca, anul acesta, i-a fost mai usor decât anul trecut, pentru ca stia deja scena si o parte din concurenti.

Planuri de viitor? Deocamdata, are, peste putin timp, Evaluarea Nationala, pentru ca, peste patru zile, implineste 14 ani si jumatate si se pregateste de clasa a noua. Cât despre viitorul mai indepartat, Andra viseaza sa devina prim-balerina la Scala din Milano. „Pentru ca Milano e un oras superb si imi plac oamenii de acolo”, spune ea. Dupa ce-si va termina cariera de balerina, doreste sa devina actrita si, in paralel, profesor de balet.

andra2

Pâna atunci, Andra ii sfatuieste pe cei care sunt la inceput sa nu dispere daca nu obtin premii si sa continue sa munceasca. Pentru ca, spune ea, cu timpul, vor creste ca valoare si vor obtine si apreciere.

In ceea ce priveste Croatia, ea se pregateste deja pentru o noua participare, anul viitor. Stie si ce va dansa. „Pentru ca, anul viitor, vreau sa iau locul intâi, normal”, spune zâmbind, Andra.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ