Elena Condei si barbatul din Tulcea, cu care ar fi plecat in concediu, la Nisa (Sursa foto: Facebook)

O românca originara din Bacau, pe numele ei Elena Condei, s-ar numara printre disparuti, in urma atacului care a avut loc la Nisa, pe 14 iulie.

Femeia, in vârsta de 31 de ani, este din Dofteana.

Aceasta ar fi plecat in vacanta pe Coasta de Azur cu un barbat din Tulcea, dat si el disparut. Pe grupul de pe Facebook, SOS Nice, niste români au postat fotografii cu cei doi, insotite de apelul ca persoanele care ii recunosc sa anunte autoritatile. Asa s-a raspândit vestea si a ajuns si la autoritatile locale din Dofteana.

PUBLICITATE

„Da, intr-adevar Elena Condei locuieste la noi in comuna. Provine dintr-o familie simpla. Eu am chemat-o pe mama ei la mine. Stiu ca are probleme cu inima si am incercat sa ii explic cât mai calm cu putinta ca fiica sa ar putea fi disparuta”, a declarat viceprimarul din Dofteana, Dana Camara. Mama tinerei a confirmat ca aceasta a plecat in vacanta. „Intr-adevar, ar fi plecat in Italia si apoi in Franta in vacanta. Recunoaste ca n-a mai reusit sa vorbeasca cu ea”, mai spune viceprimarul.

Singura solutie pentru familie este acum sa apeleze fie la Consulatul General de la Marsilia (A33 491221741), la Ambasada României la Paris (A33 (0)147052966) – apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Români din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si pe linia verde activata de autoritatile franceze: A33 493722222.

O alta varianta este ca pe grupul de suport de pe Facebook cineva, poate chiar tânara sau prietenul cu care a plecat sa anunte ca sunt sanatosi, sau cei care i-au recunoscut sa spuna in ce stare sunt.
Dimensiunea tragediei petrecute in Franta este impresionanta.

Numarul mare de anunturi postate pe pagina de socializare arata cât de multi sunt cei care sufera penbtru ca nu-si gasesc rudele.

In urma atacului, 84 de persoane au decedat si alte 150 sunt internate in spitale, ranite.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ