Atleta Giorgiana Lupu a participat la Maastricht Mooiste 2018, manifestare desfășurată în perioada 9-11 iunie. „Evenimentul este o inițiativă a Wanna Help Olanda, o organizație umanitară care are drept scop susținerea copiilor și a tinerilor provenind din centrele de plasament din România.

Ediția din acest an a competiției a fost dedicată Asociației «Betania», mai precis strângerii de fonduri care să susțină costurile aferente întreținerii beneficiarelor acestui proiect”, arată Andre Muit, președintele asociației „Betania”. Responsabilă de această manifestare este Oana Cipca, o băcăuancă stabilită în Klimmen, care administrează organizația Wanna Help Olanda.

Donațiile obținute la Maastricht Mooiste 2018 vor fi folosite pentru a finanța un program de instruire destinat tinerilor orfani care trebuie să se adapteze vieții independente. „Putem investi mai bine într-un orfan astăzi decât să reparăm un adult mâine”, arată Oana Cipca. Atleta Giorgiana Lupu a crescut în centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar acum este beneficiara Asociației „Betania”, locuind în Centrul de Integrare a Tinerilor.

Tânăra a muncit foarte mult și a adunat peste 50 de medalii și diplome la diferite competiții din țară și din străinătate. „Giorgiana a fost invitată să ia parte la această competiție pentru că știe cum este să crești fără susținere din partea familiei și pentru că vrea să fie alături de Betania și de celelalte beneficiare ale organizației”, a explicat Andre Muit.

Alte articole